Evenimentul Zilei > Politica > USR și PNL aleargă după tehnocrați, ca să-i facă deputați
USR și PNL aleargă după tehnocrați, ca să-i facă deputați

USR și PNL aleargă după tehnocrați, ca să-i facă deputați

Mai mulți miniștri din guvernul Cioloș sunt intens curtați de către partide, ei având oferte să candideze atât de la PNL, cât și de la USR. Nici miniștri tehnocrați nu mai refuză atât de vehement ca pe vremuri posibilitatea de a intra în competiția electorală.

„Nu este decizia mea, este decizia premierului Dacian Cioloş. Suntem o echipă şi n-o să fac un pas de capul meu, singur. Voi candida într-o formulă pe care o decide sau nu o decide Dacian Cioloş”, a spus Ghinea, duminică, întrebat dacă va candida la aceste alegeri parlamentare. După nici 24 de ore el a și primit o ofertă. „Oameni de profilul Vlad Voiculescu, Cristian Ghinea, Dacian Cioloş sunt de profilul celor pe care noi îi căutăm în USR, nu au existat însă discuţii legate de acest tip de candidatură, au existat discuţii cu mai mulţi dintre ei pe chestiuni profesionale”, a spus, ieri, președintele USB, Nicușor Dan.

Și liberalii au lansat oferte către membrii acestui cabinet. „Cred că dl Ciolos face bine că în momentul de față își respectă mandatul, dar trebuie să o spunem cinstit, da, e o persoană care poate avea un rol foarte bun intrând în politică, la fel ca domnii Ghinea, Borc, Vlad Voiculescu, Dragoș Pîslaru”, a spus primvicepreședintele PNL Adriana Săftoiu.