Evenimentul Zilei > Politica > USR merge peste Prut la Marea Adunare Centenară
USR merge peste Prut la Marea Adunare Centenară

USR merge peste Prut la Marea Adunare Centenară

Liderul USR, Dan Barna, împreună cu o delegaţie formată din membri ai partidului, va fi prezent duminică la Chişinău. Parlamentarii Uniunii vor participa la Marea Adunare Centenară, dedicată împlinirii celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

USR acordă o importanță acestei sărbători de istorie comună între România și Republica Moldova, de aceea formațiunea politică susţine şi se alătură oricărui demers care poate duce la dezvoltarea Moldovei, se arată într-un comunicat USR.

"Este o ocazie deosebită deoarece împlinim primii 100 de ani de înfrăţire. Prezenţa USR la Marea Adunare Centenară este una firească, dat fiind că împărţim o istorie, cultură şi identitate comune. Dar mai ales că în urmă cu câteva zile am avut ocazia de a mă întâlni cu mai mulţi primari din Republica Moldova, care au subliniat cât de important este pentru ei să aibă sprijinul nostru în special în parcursul european şi euroatlantic. Un sprijin pe care îl vom arăta fără echivoc oricând va fi necesar. Duminică, în întâlnirea cu oficialii de la Chişinău, voi reitera susţinerea pe care USR o are pentru dezvoltarea democratică şi în spiritul valorilor europene", a declarat Dan Barna, citat în comunicat.

În anul Centenarului, mai mult ca oricând USR consideră că traiectoria pe care trebuie să o aibă Republica Moldova este una comună cu Europa, fiind singura care poate asigura prosperitatea pe care cetăţenii de peste Prut o consideră vitală, susțin reprezentanţii USR, potrivit Agerpres.