Evenimentul Zilei > Politica > USR, mereu surprinzătoare. Monica Macovei stă la coadă pentru lista de europarlamentare
USR, mereu surprinzătoare. Monica Macovei stă la coadă pentru lista de europarlamentare

USR, mereu surprinzătoare. Monica Macovei stă la coadă pentru lista de europarlamentare

Europarlamentarul Monica Macovei a demisionat din Partidul M10, pe care îl înființase în 2015. Partidul a transmis că își va continua activitatea și fără membrul fondator, mai ales că „orientarea doctrinară” a europarlamentarului nu a fost tot timpul aceeași cu cea a formațiunii.

„Partidul M10 îi mulţumeşte doamnei Macovei pentru activitatea sa, pentru iniţiativa întemeierii acestui vehicul politic dedicat generaţiei tinere. Chiar dacă viziunea strategică şi orientarea doctrinară a doamnei Monica Macovei nu a coincis întotdeauna cu cea a partidului, domnia sa rămâne un simbol al luptei anticorupţie şi al politicii responsabile”, se arată într-un comunicat de presă.

 

Listele USR sunt atrăgătoare

Membrii USR care doresc să ajungă la Bruxelles se află în plină campanie în interiorul partidului, iar zvonurile legate de anumite prezențe din exterior le dau planurile peste cap, mai ales că, potrivit unor sondaje oficiale, formațiunea ar obține doar două fotolii în Parlamentul European.

Primul „intrus” vehiculat a fost Dacian Cioloș. Lista comună a USR cu Mișcarea România Împreună îl propulsa pe fostul premier tehnocrat pe primul loc. După demisia lui Macovei din M10, informațiile apărute în spațiul public arătau că europarlamentarul a demisionat din propria formațiune pentru a fi cap de listă la USR, ceea ce i-ar fi asigurat încă un mandat în PE. Ieri, vicepreședintele USR, deputatul Cristian Seidler, a declarat, pentru Evenimentul zilei, că înscrierea lui Macovei în USR este doar un zvon, dar, dacă ar dori, eurodeputata poate accesa site-ul de internet al partidului, ca orice român de rând. „Nu e prima dată când aud chestia asta și nu cred că are o bază reală. Nu cred ca s-a înscris în USR. Dacă ar vrea să se înscrie ar trebui să acceseze site-ul USR, singura modalitate prin care se poate înscrie în partid, să aleagă organizația județeană sau de sector din care vrea să facă parte și de acolo va urma o procedură clasică, prin care organizația respectivă va decide dacă intră sau nu în partid”, a spus deputatul. Seidler susține că Uniunea nu va face excepții de la regulă pentru Macovei și că doar procedura riguroasă va decide dacă este sau nu compatibilă cu partidul.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.