Evenimentul Zilei > Politica > USR, finanţat de persoane fără venituri şi boschetari. Procurorii lucrează deja la mai multe dosare penal (surse)
USR, finanţat de persoane fără venituri şi boschetari. Procurorii lucrează deja la mai multe dosare penal (surse)

USR, finanţat de persoane fără venituri şi boschetari. Procurorii lucrează deja la mai multe dosare penal (surse)

Surse judiciare au precizat, pentru siteul stiripesurse, că în cazul mai multor formaţiuni politice există suspiciuni cu privire la sursele de finanţare, motiv pentru care procurorii întocmesc deja dosare penale. Probleme serioase ar avea chiar şi USR, unde finanţatori de bază ar fi zeci de persoane fără nici un venit și fără adăpost.

Problema ar fi fost inițial semnalată de specialiștii Autorității Electorale Permanente  care ar fi observat niște probleme majore în circuitul banilor intrați în visteria Uniunii Salvați Bucureștiul. Nicușor Dan ar fi obișnuit să primească bani în contul personal ca mai apoi să-i transfere în contul de campanie. În plus, a utilizat în precampanie (pentru promovarea pe Facebook) fonduri pe care legea îl obliga să le cheltuiască doar în campanie.

Cazul ar fi ajuns acum în atenția procurorilor DIICOT atunci când s-ar fi descoperit că peste 1 milion de lei ar fi ajuns din afara țării la partid prin conturile deschise pe numele unor persoane fără nici un venit și chiar fără locuințe cu titlul de sponsorizare, mai susțin jurnaliștii citați. (sursa: ştiripesurse.ro)