Evenimentul Zilei > International > Frica de Erdogan. În Germania, Merkel nu vrea să supere 1,5 milioane de turci
Frica de Erdogan. În Germania, Merkel nu vrea să supere 1,5 milioane de turci

Frica de Erdogan. În Germania, Merkel nu vrea să supere 1,5 milioane de turci

Cancelarul Germaniei, care a fost și ea în trecut ținta insultelor președintelui turc, a condamnat atacurile liderului de la Ankara împotriva lui Emmanuel Macron. Dar fără să ridice tonul.

Au trebuit să treacă 48 de ore după salva de insulte a așa zisului „sultan” de la Ankara împotriva președintelui Franței, Emmanuel Macron, ca, prin purtătorul de cuvânt Steffen Seibert, Angela Merkel să reacționeze în cele din urmă.

Angela Merkel a condamnat ferm remarcile „defăimătoare” și „absolut inacceptabile” al președintelui turc. Anterior, confruntat cu unanimitatea oprobriului european, răspunsul lui Recep Erdogan nu a întârziat să apară.

În Europa, acuză Erdogan, ura împotriva Islamului și a musulmanilor „se răspândește ca ciuma”. El i-a comparat, luni, pe liderii europeni cu naziștii.

O comparație iresponsabilă și deosebit de jignitoare pentru cancelarul german care, la fel ca Emmanuel Macron, a fost deja ținta mâniei președintelui turc într-un caz de libertate de exprimare.

În 2012, într-o satiră destul de obscenă, umoristul german Jan Böhmermann l-a batjocorit pe „șeful Bosforului”, stârnind o criză de nervi la Ankara și punând-o pe Merkel într-o situație extrem de delicată.

În urmă cu trei ani, președintele turc a acuzat-o pe Angela Merkel de „metode naziste” după interzicerea mitingurilor electorale din Germania pentru un „da” la referendumul turc destinat să extindă puterile prezidențiale ale lui Erdogan.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE