La începutul lunii octombrie, marina americană staționată în Oceanul Pacific a practicat complexe exerciții de escaladare a insulelor acestui areal, în cadrul pogramului Noble Fury 21. Militarii marinei americane sunt aruncați în secret pe insule sau atoli din regiune pentru a ataca bazele de proiectile și vasele de război ale Chinei.

Ca parte a exercițiului, militarii US Marine Corps cuceresc o insulă și se coordonează cu forțele US Navy astfel încât să atingă obiectivele prevăzute. Militarii aduc pe insulă propriile sisteme balistice pentru distrugerea țintelor alocate. După ce își lovesc țintele cu rachete sau proiectile, marinarii sunt ridicați de un elicopter și duși pe o altă insulă.

Decada unui program strategic

Operațiunea face parte dintr-o nouă configurare de forțe menită să contracareze investiția substanțială a Chinei în baze balistice și vase de război în Marea Chinei de Sud. Ea este justificată de teama unui viitor război cu China, care își crește capacitățile de proiectile și balistice. Se estimează că operațiunile SUA, care intră astfel într-o nouă configurație, vor fi gata pe deplin pentru operațiunile din regiunea indo-pacifică până în 2030.

„Ca o forță înalt calificată, disciplinată și periculoasă, ne exersăm rolul în operațiunile distribuite. Misiunea noastră este aceea de a conduce un asalt aerian care să securizeze un câmp aerian pe o insulă apropiată pentru a facilita operațiunile următoare, ce includ și infiltrarea rapidă a unui sistem de artilerie cu rachete de înaltă mobilitate.

Abilitatea noastră de a captura rapid și de a opera dintr-un teren maritim critic va ajuta operațiunile navale care să fie gata să îndeplinească obligațiile noastre conform tratatului cu Japonia și să mențină regiunea indo-pacifică liberă și deschisă”, a explicat lt. col. Gabriel Diana, ofițer-șef al batalionului 1, Marine Corps 2.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE