Ursus închide fabrica din Cluj-Napoca

Ursus închide fabrica din Cluj-Napoca

Preşedintele Ursus Breweries, Gary Whitlie, a anunţat astăzi că fabrica din Cluj Napoca va fi închisă. Decizia afectează 150 de persoane, care vor fi trimise în şomaj.

"Din păcate suntem nevoiţi să închidem fabrica de bere aşa cum există ea azi", a spus Gary Whitlie. Motivul invocat, care a stat la baza închiderii fabricii care a produs pentru prima dată în România berea Ursus, se referă la scăderea dramatică a pieţii berii din România. "În ultimele şase luni piaţa berii din România a scăzut cu 25 la sută, iar în cazul berii Ursus vorbim de o scădere de 11 la sută. Situaţia pare să nu se îmbunătăţească şi de aceea am hotărât să închidem unitatea de producţie de la Cluj", a mai afirmat Gary Whitlie. În locul fabricii de bere, care este situată aproape de centrul oraşului, va fi construită o miniunitate de producţie a berii Ursus. În urma deciziei de închidere a fabricii, 150 de angajaţi vor deveni şomeri. Angajaţii disponibilizaţi vor primi şi compensaţii financiare, însumând două salarii la care se adaugă câte o jumătate de salariu pentru fiecare an lucrat în companie,  dar nu mai puţin de şase salarii.  Veste tristă pentru clujeni şi autorităţi

Primarul oraşului, Sorin Apostu, a declarat că vestea închiderii fabricii este cea mai proastă din acest an. "Noi continuăm să aducem branduri noi la Cluj, iar Ursus decide să închide fabrica de la Cluj. Nu cred că este una benefică pentru brandul lor", a spus Sorin Apostu. Clujenii de rând susţin că închiderea fabricii, unul dintre simbolurile oraşului, va duce la declinul mărcii de bere care se consideră "regele berii în România". "Dacă fabrica din Cluj s-a închis, pentru mine este ca şi când această marcă nu mai există. Acum vreo doi ani au scos de pe eticheta berii, produs de Cluj, şi de atunci mi-am dat seama că este posibil ca această bere să nu se mai fabrice aici, consideră clujeanul Viorel Sălăjan.

Ne puteți urmări și pe Google News