Cu toate că era era sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de ameninţarea şi hărţuirea fostei iubite, Marius Iulian Ursoi a continuat să o terorizeze pe femeie, căutând-o la serviciu.

Conform observator.ro, procurorii au cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv. Astfel, magistraţii au comunicat că, la data de 16.09.2016, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a solicitat înlocuirea măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Ursoi Marius Iulian, cu măsura arestului preventiv, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare, hărţuire, influenţarea declaraţiilor şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.

În perioada august-septembrie 2016, inculpatul Ursoi a exercitat acte de violenţă, asupra persoanei vătămate J.A.V., lovind-o cu pumnii şi picioarele. De asemenea, acesta a ameninţat-o atât direct, cât şi prin intermediari, cu acte de violenţă, dar a exercitat şi acte de constrângere a persoanei vătămate prin care dorea ca aceasta să îţi retragă plângerea depusă împotriva lui.