“Ajutor, urs rănit sau omorât azi noapte în zona Smara, Tunelul de cale ferată.

Avocat, Poliția Națională, Combaterea Abuzurilor, alte instituții… se poate sesiza cineva în legătură cu LEGEA VÂNĂTORII???

Suntem în PREDEAL, o zonă intens frecventată de urși, dar și cu vânători frecvenți…la o populație de nici 3000 de locuitori sunt 18 vânători, probabil suntem localitatea cu cel mai mare număr de vânători raportat la populație…”, a spus femeia.

“Aseară, puțin peste ora 8 am auzit un zgomot ca de împușcătură, la puțin timp am primit un telefon din zona respectivă prin care mi s-a semnalat același fapt: împușcătura. Cum de obicei când sesizez Poliția în legătura cu astfel de cazuri mi se spune că poate fi o petardă utilizată pentru a alunga urșii, am considerat că asta este explicația, deși zona nefiind locuită, destul de departe de zona locuită, nu s-ar justifica utilizarea petardelor pentru a alunga urșii, pentru că acolo urșii nu ar deranja pe nimeni. Deci scopul nu putea fi alungarea urșilor ci uciderea lor mai degrabă. (Nu știu dacă este legală utilizarea petardelor)”.

“După un timp am auzit a doua împușcătură/petardă, ce o fi fost..

Azi am luat contact cu persoana care mi-a telefonat aseară care mi-a spus că toată noaptea s-au auzit urlete de durere, de animal rănit, foarte puternice, răgete ca ale unui urs rănit de moarte…

“Nu am dormit toată noaptea, am stat cu lumina aprinsă", mi-a spus persoana care locuiește la limita pădurii, acolo unde începe zona în care s-au auzit urletele animalului rănit.

Nu cunosc legea vânătorii, nu știu dacă în zona SMARA /TUNELUL DE CALE FERATA este domeniu de vânătoare, nu am mașină să merg să văd dacă este vreun animal rănit sau mort…”, a mai povestit ea.

Femeia a contactat mai multe instituții care ar fi putut să facă ceva în această situație, însă în zadar.

“Nimic bun nu s-a întâmplat. REGIA PĂDURILOR KRONSTADT-BRAșOV, tel 0268 415770 , nu răspunde la telefon de două zile deoarece fiind Ziua Copilului, a intrat în vacanță!!!…Rușine!! măcar la telefon răspundeți, că vă plătim cu bani grei..

Celalate instituții apelate, nu puține, și-au declinat responsabilitatea în domeniu.

Ursoaică cu doi pui nu mai vine cum venea, și răgetele animalului rănit se mai aud în zonă..”