Evenimentul Zilei > Social > Urmează o lună dificilă pentru români. Măsurile se pot înăspri. Ce detalii noi a oferit Raed Arafat
Urmează o lună dificilă pentru români. Măsurile se pot înăspri. Ce detalii noi a oferit Raed Arafat

Urmează o lună dificilă pentru români. Măsurile se pot înăspri. Ce detalii noi a oferit Raed Arafat

În interviul de luni seară de la Digi 24, șeful DSU, Raed Arafat, a făcut declarații îngrijorătoare privind evoluția pandemică la nivel național. Raed Arafat a observat că creșterea numărului deinfectări este o constantă la nivel național, doar la Timișoara remarcându-se o ușoară scădere care poate fi atribuită măsurilor adoptate în ultimele săptămâni.

Șeful DSU, Raed Arafat, a oferit un interviu la Digi 24 luni seară. Raed Arafat s-a dovedit deosebit de preocupat de evoluția pandemică actuală la nivel național. El a spus că este posibil ca în următoarele zile în București rata de infectare să depășească 7,5 la mia de locuitori. În aceste condiții el a spus că restricțiile și măsurile vor trebui sporite pentru a evita o creștere spectaculoasă a numărului de infectări.

Raed Arafat: ”Dacă cifrele continuă să crească, trebuie să aflăm de ce cresc”

Referindu-se la creșterile ale numărului de infectări constatate la nivel național, Raed Arafat a declarat: „Dacă cifrele continuă să crească, trebuie să vedem de ce cresc. trebuie să încercăm altceva. Momentan, trebuie să așteptăm 2-3 săptămâni să vedem ce efect au aceste măsuri, pentru că sunt măsuri de weekend.

Nu pot fi efecte imediat. Sper să vedem o încetinire a creșterii, cel puțin. Asta înseamnă cam 4 săptămâni. Nu putem să ne așteptăm să existe efecte ale acestor măsuri. INSP și alte țări au venit cu măsura weekend-ului, este foarte multă mișcare socială în weekend. Cam asta e gândirea. Oamenii trebuie să înțeleagă că e pentru noi toți”.

”Nu este loc de interpretări conspiraționiste”

Rad Arafat a evidențiat situația de la Timișoara unde rata de infectare a început să scadă puțin sub 8 la mia de locuitori și puțin sub 6 la mia de locuitori în județul Timiș, invocând aceste cifre ca rezultat minim al măsurilor luate de timișoreni în ultimele săptămâni.

Punându-și speranța în campania de vaccinare Raed Arafat s-a declarat convins că în cele din urmă rezultatele vor apărea. El a mai dat exemplul Germaniei și Marii Britanii care au înăsprit măsurile pentru prevenirea și combaterea COVID-19, încercând să transmită că nu este loc de interpretări sau de teorii ale unor conspirații locale în aplicarea măsurilor.

”Dacă merge vaccinarea ăsta este ultimul hop peste care trebuie să trecem”, a mai spus Raed Arafat. Șeful DSU a mai spus:”Nu este loc pentru interpretări conspiraționiste și orice apropiat al lor poate deveni oricând o victimă”.