Evenimentul Zilei > Social > Urmează concedieri colective! Sute de oameni rămân pe drumuri
Urmează concedieri colective! Sute de oameni rămân pe drumuri

Urmează concedieri colective! Sute de oameni rămân pe drumuri

Până la sfârşitul anului, trei sute de angajaţi ai Societăţii pentru Închideri Mine Valea Jiului vor fi disponibilizaţi. 

O nouă tranşă de concedieri colective de la Societatea Naţională pentru Închideri Mine Valea Jiului vine după protestul minerilor de la Uricani şi Paroşeni, care s-au blocat în subteran pentru zece zile, cerând aceleaşi măsuri de protecţie socială ca până acum.

„Din 363 de angajaţi pe care îi are societatea în momentul de faţă, 288 de persoane se află în preaviz”, a anunțat directorul tehnic al Societății Naţionale pentru Închideri Mine Valea Jiului, Petre Drăgoescu.  El a mai adăugat că au apărut şi normele de aplicare a Ordonanţei 69, iar cât priveşte plăţile compensatorii, ele vor fi la acelaşi nivel, 37.200 burt.

Oamenii din zonă privesc cu îngrijorare închiderea exploatărilor miniere. „Păcat că s-au închis minele în Valea Jiului, trebuia să nu se închidă. Oraşul este mort. Ce să facă tinerii? Se duc în străinătate; unii mai vin; mai vin, mai stau, pleacă iar”, a mai afirmat Drăgoescu.

În minele Uricani şi Paroşeni s-au efectuat în ultimii ani doar lucrări de închidere a abatajelor, fără activitate de producţie. Minerii au intrat în preaviz la începutul acestei luni, contractele lor de muncă urmând să înceteze la 31 decembrie, anunță Rador.