Evenimentul ZileiActualitateUrmărire penală pentru abuz de putere! Imobile publice puse sub sechestru

Urmărire penală pentru abuz de putere! Imobile publice puse sub sechestru

Urmărire penală pentru abuz de putere! Imobile publice puse sub sechestru
Procurorii anticorupție au pus sechestru pe o parte din fosta cantină a Guvernului și pe aproape două mii de metri pătrați din Casa Presei, adică fostele active ale statului privatizate la începutul anului de un grup de firme.

Este vorba de fosta cantină a Guvernului și aproape două mii de metri pătrați din Casa Presei. Între timp, o parte din imobile au ajuns deja în proprietatea unei firme din România.

La începutul acestui an, mai multe imobile din Chișinău care aparțineau statului au ajuns pe mâini private la prețuri mai mici decât cele de piață. Printre ele – fosta cantină a Guvernului, o vilă cu statut de monument istoric și aproape două mii de metri pătrați din Casa Presei.

Pentru a putea cumpăra clădirile pe bani mărunți, proprietarii le-au luat inițial în arendă, iar câteva luni mai târziu au solicitat privatizarea lor, potrivit RISE Moldova.

În iulie 2019, Procuratura Anticorupție a pornit urmărirea penală în privința unor angajați ai Agenției Proprietății Publice, pentru abuz de putere.

În același timp, și Comisia parlamentară de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurarea a privatizării și concesionării publice (2013-2019) își continuă investigațiile.

 


Accesează: