Evenimentul Zilei > International > Urmărire ca în filme în centrul Vienei. Diplomați ucraineni, implicați într-un accident rutier
Urmărire ca în filme în centrul Vienei. Diplomați ucraineni, implicați într-un accident rutier

Urmărire ca în filme în centrul Vienei. Diplomați ucraineni, implicați într-un accident rutier

În centrul orașului Viena, polițiștii austrieci s-au confruntat cu o situație atipică. După ce a lovit o mașină, un șofer a decis să fugă de oamenii legii și să nu oprească la control.

Polițiștii din Viena au fost implicați într-o „urmărire nebună”, vineri dimineață, după ce mașina unor turiști germani a fost izbită în spate de un alt vehicul.

După ce polițiștii au sosit la fața locului, șoferul vinovat pentru accident a refuzat controlul și a fugit. Astfel a început o urmărire ca în filme, care s-a încheiat repede, în fața Parlamentului. Presa locală a precizat că șoferul și persoanele aflate în mașină erau diplomați ucraineni.

Șoferul a avut o alcoolemie de peste 2 la mie

Potrivit oamenilor legii, presupusul șofer ar fi avut o alcoolemie de peste 2 la mie. Victimele rănite ale accidentului au declarat că șoferul ar fi făcut schimb de locuri cu unul dintre pasageri.

În cazul în care Ambasada Ucrainei de la Viena nu va revoca imunitatea diplomatică a suspecților, acțiunea va rămâne nepedepsită din punct de vedere legal, scrie ziarulromanesc.at.

La începutul lunii iunie, tot în centrul Vienei, a avut loc o bătaie între șoferii de taxi și ucraineni. Potrivit oamenilor legii, tot scandalul ar fi izbucnit din cauza că ucrainenii au parcat abuziv  locul destinat taximetriștilor.

Doi șoferi de taxi au fost atacați fizic de patru bărbați ucraineni, iar altercația s-a soldat cu răni serioase pentru taximetriști.

Oamenii legii au identificat un cetățean ucrainean de 27 de ani ca fiind principalul suspect. Mai mult, polițiștii austrieci au reușit să-i găsească pe ceilalți trei ucraineni care au fost implicați în conflict.

Cetățenii austrieci s-au trezit cu parcările pline de mașini de lux, având număr de înmatriculare ucrainean, în contextul în care refugiații din Ucraina nu plătesc pentru locul de parcare. Imediat după izbucnirea războiului, consilierul municipal pentru transporturi Ulli Sima a anunțat că refugiații ucraineni nu vor trebui să plătească parcarea în Viena.

Mai mult, refugiații ucraineni pot intra în Austria cu trenul gratuit, iar după înregistrare primesc o carte de identitate. Acest lucru le oferă posibilitatea să-și găsească un loc de muncă.