Evenimentul Zilei > Actualitate > Uraganul Hanna, primul din 2020, face ravagii în SUA. S-a emis atenționare de dezastru | VIDEO
Uraganul Hanna, primul din 2020, face ravagii în SUA. S-a emis atenționare de dezastru | VIDEO

Uraganul Hanna, primul din 2020, face ravagii în SUA. S-a emis atenționare de dezastru | VIDEO

Uraganul Hanna este primul din sezonul 2020 și a făcut deja prăpăd în sudul statului Texas.

Statele Unite și Insulele Caraibe sunt amenințate de trei furtuni tropicale: uraganul Hanna, în Golful Mexicului, uraganul Douglas așteptat în Hawaii și furtuna tropicală Gonzalo, în Atlantic, potrivit BBC.

Recent, uraganul Hanna, primul din sezonul 2020, a făcut ravagii pe uscat, smbătă seara. La ora locală 18.00, Hanna a lovit insula Padre din apropiere de coasta statului Texas.

Încadrat în categoria 2, uraganul Hanna are rafale ce ating peste 140 de km/h, iar meteorologii avertizează că ar putea provoca inundaţii severe. Hanna a lovit pentru a doua oară uscatul la ora locală 19.15. în Kennedy County, Texas, din nou, cu rafale de peste 140 km/h, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane.

Astfel, Greg Abbott, guvernatorul statului Texas, a emis o atenționare de dezastru. Furtuna tropicală Hanna, prima din sezonul uraganelor din Atlantic, a devenit primul uragan care loveşte Texasul de la Harvey, care a făcut ravagii în 2017.

„Orice uragan este o provocare. Această provocare este complicată și a devenit și mai severă, văzând că străbate o zonă din stat care este grav afectată de Covid-19”, a spus guvernatorul Abbott.

Centrul Național de Uragane (NHC) a avertizat că un „val de furtună care va pune viața va continua de-a lungul porțiunilor din coasta Texasului, de la Port Mansfield până la Sargent”. Se presupune că furtuna va purta în cea mai mare parte regiunea Houston, relatează Houston Chronicle.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: