Evenimentul Zilei > Actualitate > Uraganul Hanna, primul din 2020, face ravagii în SUA. S-a emis atenționare de dezastru | VIDEO
Uraganul Hanna, primul din 2020, face ravagii în SUA. S-a emis atenționare de dezastru | VIDEO

Uraganul Hanna, primul din 2020, face ravagii în SUA. S-a emis atenționare de dezastru | VIDEO

Uraganul Hanna este primul din sezonul 2020 și a făcut deja prăpăd în sudul statului Texas.

Statele Unite și Insulele Caraibe sunt amenințate de trei furtuni tropicale: uraganul Hanna, în Golful Mexicului, uraganul Douglas așteptat în Hawaii și furtuna tropicală Gonzalo, în Atlantic, potrivit BBC.

Recent, uraganul Hanna, primul din sezonul 2020, a făcut ravagii pe uscat, smbătă seara. La ora locală 18.00, Hanna a lovit insula Padre din apropiere de coasta statului Texas.

Încadrat în categoria 2, uraganul Hanna are rafale ce ating peste 140 de km/h, iar meteorologii avertizează că ar putea provoca inundaţii severe. Hanna a lovit pentru a doua oară uscatul la ora locală 19.15. în Kennedy County, Texas, din nou, cu rafale de peste 140 km/h, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane.

Astfel, Greg Abbott, guvernatorul statului Texas, a emis o atenționare de dezastru. Furtuna tropicală Hanna, prima din sezonul uraganelor din Atlantic, a devenit primul uragan care loveşte Texasul de la Harvey, care a făcut ravagii în 2017.

„Orice uragan este o provocare. Această provocare este complicată și a devenit și mai severă, văzând că străbate o zonă din stat care este grav afectată de Covid-19”, a spus guvernatorul Abbott.

Centrul Național de Uragane (NHC) a avertizat că un „val de furtună care va pune viața va continua de-a lungul porțiunilor din coasta Texasului, de la Port Mansfield până la Sargent”. Se presupune că furtuna va purta în cea mai mare parte regiunea Houston, relatează Houston Chronicle.