Evenimentul Zilei > Social > Update: Cele două spitale din Capitală au apă caldă! Copiii au stat în frig timp de trei zile
Update: Cele două spitale din Capitală au apă caldă! Copiii au stat în frig timp de trei zile

Update: Cele două spitale din Capitală au apă caldă! Copiii au stat în frig timp de trei zile

Spitalul Marie Curie și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu nu au apă caldă de 3 zile. Copiii internați la aceste două spitale stau în frig, deoarece caloriferele sunt aproape reci.

Astăzi este a patra zi fără căldură și apă caldă în cele două spitale pentru copii, potrivit declarațiilor pentru Hotnews ale managerilor celor două unități medicale, Daniel Buzatu și Liliana Pădure. În acest moment, La Marie Curie sunt internați peste 300 de copii. Spitalele au centrală comună, iar de vină se pare că ar fi o avarie RADET.

Managerul Spitalului Marie Curie, Daniel Buzatu, a declarat, pentru HotNews.ro, că unitatea a primit o înștiințare de la RADET în urmă cu câteva zile, potrivit căreia se lucrează la remedierea unei avarii.

Termenul de remediere era de 40 de ore. Au trecut 3 zile însă, iar cele două spitale tot nu au apă caldă. În tot acest timp, personalul a încălzit apa pentru copii, iar saloanele au fost încălzite cu aer condiționat.

Joi seară, Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a demnalat această problemă pe pagina personală de Facebook:

„Am fost în vizită acolo la Anastasia, o fetiță din Cluj-Napoca de 5 anișori, care suferă cumplit după un traumatism cranio-cerebral teribil. Am sunat din nou la spital azi, nu venise apa caldă. În acest centru de recuperare sunt îngrijiți copiii care au suferit accidente grave, traumatisme cranio-cerebrale, suferinzi adunati din toate colțurile României, copii foarte fragili!

Cum este posibil ca nimeni să nu fie interesat de condițiile de igienă pentru acești copii? Alo, România, un spital din București, capitala României, nu are apă caldă de 3 zile și mamele nu își pot spăla copiii, saloanele nu se pot igieniza corespunzător! Mă aude cineva?”

UPDATE: Situația s-a rezolvat. Apa caldă a revenit în această dimineață la ambele unități medicale.