Unul dintre cei mai mari magnaţi media a murit

Unul dintre cei mai mari magnaţi media a murit

Magnatul media Sumner Redstone, care construit cel mai mare gigant din industrie cu achiziții ale Viacom, Paramount Pictures și CBS Corp, a murit. 

Magnatul american din sectorul mass-media Sumner Redstone a încetat din viaţă marţi seară la vârsta de 97 de ani, a anunţat miercuri holdingul său familial National Amusements.

Sumner Redstone a fost un strălucitor vizionar, operator și dealer, care a transformat de unul singur o companie de familie într-un gigant media global, a declarat miercuri, directorul general ViacomCBS, Bob Bakish. „A fost o forță a naturii și un competitor înverșunat, care lasă în urmă o moștenire uriașă atât în ​​afaceri, cât și în filantropie”.

Redstone a fost preşedinte al consiliilor de administraţie ale societăţilor CBS şi Viacom până în anul 2016, când a renunţat la această poziţie în contextul unei lupte pentru putere între familia sa, acţionar majoritar, şi managerii celor două societăţi, care au fuzionat în 2019 formând ViacomCBS.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mogulul media a preluat de la tatăl său un lanţ de cinematografe pe care l-a transformat într-un imperiu media, în care se regăsesc Paramount Pictures, CBS şi MTV

Sumner Redstone , o figură importantă din mass-media, a moştenit de la tatăl său o afacere pa care a transformat-o în imperiu. A inclus Viacom, Paramount Pictures și CBS Corp. Magnatul  a murit pe 11 august la domiciliul său din Los Angeles. Avea 97 de ani.

National Amusements, compania cu capital privat a familiei Redstone care controlează ceea ce este acum ViacomCBS , a confirmat că Redstone a murit marți după-amiază.

După ani bătălii publice cu membrii familiei, Redstone a fost în contact strâns în ultimii trei ani cu fiica sa, președintele ViacomCBS, Shari Redstone, și alții din familia sa extinsă.

"Tatăl meu a dus o viață extraordinară, care nu numai că a modelat divertismentul așa cum îl știm astăzi, dar a creat o moștenire incredibilă a familiei", a declarat Shari Redstone pentru Variety. „Prin toate, ne-am împărtășit o mare dragoste unul pentru celălalt și a fost un tată minunat, bunic și străbunic. Sunt atât de mândră că sunt fiica lui și îmi va fi dor de el întotdeauna”.

Sumner Murray Rothstein s-a născut la Boston pe 27 mai 1923. Tatăl său, operator de cluburi de noapte, și-a schimbat ulterior numele de familie german. Sumner a absolvit Harvard și a servit în serviciile de informații ale Armatei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ajutând la spargerea codurilor japoneze. După război, a absolvit Facultatea de Drept Harvard și a lucrat pentru guvernul federal, informează variety.