Evenimentul Zilei > Social > Unul dintre cei mai mari magnaţi media a murit
Unul dintre cei mai mari magnaţi media a murit

Unul dintre cei mai mari magnaţi media a murit

Magnatul media Sumner Redstone, care construit cel mai mare gigant din industrie cu achiziții ale Viacom, Paramount Pictures și CBS Corp, a murit. 

Magnatul american din sectorul mass-media Sumner Redstone a încetat din viaţă marţi seară la vârsta de 97 de ani, a anunţat miercuri holdingul său familial National Amusements.

Sumner Redstone a fost un strălucitor vizionar, operator și dealer, care a transformat de unul singur o companie de familie într-un gigant media global, a declarat miercuri, directorul general ViacomCBS, Bob Bakish. „A fost o forță a naturii și un competitor înverșunat, care lasă în urmă o moștenire uriașă atât în ​​afaceri, cât și în filantropie”.

Redstone a fost preşedinte al consiliilor de administraţie ale societăţilor CBS şi Viacom până în anul 2016, când a renunţat la această poziţie în contextul unei lupte pentru putere între familia sa, acţionar majoritar, şi managerii celor două societăţi, care au fuzionat în 2019 formând ViacomCBS.

Mogulul media a preluat de la tatăl său un lanţ de cinematografe pe care l-a transformat într-un imperiu media, în care se regăsesc Paramount Pictures, CBS şi MTV

Sumner Redstone , o figură importantă din mass-media, a moştenit de la tatăl său o afacere pa care a transformat-o în imperiu. A inclus Viacom, Paramount Pictures și CBS Corp. Magnatul  a murit pe 11 august la domiciliul său din Los Angeles. Avea 97 de ani.

National Amusements, compania cu capital privat a familiei Redstone care controlează ceea ce este acum ViacomCBS , a confirmat că Redstone a murit marți după-amiază.

După ani bătălii publice cu membrii familiei, Redstone a fost în contact strâns în ultimii trei ani cu fiica sa, președintele ViacomCBS, Shari Redstone, și alții din familia sa extinsă.

„Tatăl meu a dus o viață extraordinară, care nu numai că a modelat divertismentul așa cum îl știm astăzi, dar a creat o moștenire incredibilă a familiei”, a declarat Shari Redstone pentru Variety. „Prin toate, ne-am împărtășit o mare dragoste unul pentru celălalt și a fost un tată minunat, bunic și străbunic. Sunt atât de mândră că sunt fiica lui și îmi va fi dor de el întotdeauna”.

Sumner Murray Rothstein s-a născut la Boston pe 27 mai 1923. Tatăl său, operator de cluburi de noapte, și-a schimbat ulterior numele de familie german. Sumner a absolvit Harvard și a servit în serviciile de informații ale Armatei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ajutând la spargerea codurilor japoneze. După război, a absolvit Facultatea de Drept Harvard și a lucrat pentru guvernul federal, informează variety.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: