Firma a fost înființată anul trecut. Agronomia Agro Food Innovation SRL are ca obiect de activitate distribuirea produselor realizate în Stațiunea Didactică Experimentală de la Cojocna. Săptămâna trecută magazinul s-a mutat într-un spațiu amenajat cu 15.000 de euro care atrage, zilnic, zeci de clienți interesați să cumpere alimente sănătoase. Aici se vând lapte, ouă, mezeluri, dar și produse de patiserie, arată actualdecluj.

Potrivit directorului administrativ al universității, Lucian Naș, vânzările ating între 3.000 și 7.000 de lei în fiecare zi, conform sursei citate.  Cele mai căutate produse sunt ouăle și laptele. De asemenea, se vând mezeluri fără monoglutamat.

Universitatea vrea să implementeze conceptul „from farm to fork”, de la fermă la furculiță, pentru că lanțul de aprovizionare e scurt, de numai 70 de kilometri, mai arată sursa citată.

Stațiunea Didactică Experimentală a USAMV Cluj a fost înființată încă din 1869, când funcționa pe lângă Institutul de Agricultură de atunci, și are 667 hectare de teren agricol, 300 de porci, 270 de vaci, 800 de oi și 11.000 de găini.