Platforma unionistă Acțiunea 2012 și Organizația studenților basarabeni din Timișoara vor desfășura în centrul Timișoarei un imens tricolor de 100 de metri. Evenimentul care va avea loc vineri, 27 martie, la ora 17:00 în Piața Operei.

”Tricolorul este cel care a reușit să ne unească de fiecare dată, indiferent de situația geo-politică din cele 2 state românești. În acest moment chiar dacă suntem 2 state diferite tricolorul este un lucru comun care demonstrează că noi suntem același popor pentru că ambele state au drept steag tricolorul. Timișoara și Chișinău sunt 2 orașe care au și ele lucruri în comun și anume revoluțiile din 1989, respectiv 2009”Basarabia este prima regiune românească care a revenit la Țara Mamă, România, pe 27 martie 1918, fiind urmate de celelalte regiuni. În urma pactului Ribentrop-Molotov din 23 august 1939, prin care URSS își arată dorința de a ocupa Basarabia, făcând-o mai târziu, pe 28 iunie 1940, despărțindu-i de românii basarabeni de Patria-Mamă. Chiar dacă pactul Ribetrop-Molotov a fost condamnat consecințele sale nu au fost reparate. Acțiunea 2012 militează deschis pentru re-Unirea celor 2 state românești, Republica Moldova și Români”, transmite Victor Sârbu, iderul timișean al organizației Acțiunea 2012.

 Acțiunea va începe la bustul Regelui Ferdinand din Piața Operei de unde tricolorul imens va fi desfășurat de basarabeni, spre Operă și spre strada pietonală Mărășești. Prin intermediul acestei acțiuni organizatorii doresc să reamintească importanța Unirii Basarbiei cu România din 1918 și vor semnala necesitatea reîntregirii naţionale.