Unirea Urziceni este noua campioană a României după remiza obţinută aseară, în faţa Stelei (scor 1-1), reuşind una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului românesc.

Ialomiţenii ne vor reprezenta în grupele Ligii Campionilor, în timp ce Steaua s-a calificat în Europa League, mulţumită jocului rezultatelor.

Steaua a deschis scorul prin Bogdan Stancu, după o eroare a defensivei gazdă, în timp ce Unirea e egalat prin eurogolul lui Rusescu. Partida s-a jucat mai mult cu urechea la rezultatele celorlalte meciuri, Unirea fiind departe de determinarea arătată în celelalte partide şi alimentând speculaţiile făcute pe marginea datoriei de 12 milioane de euro pe care Dumitru Bucşaru, patronul Urziceniului, o are la Gigi Becali, finanţatorul Stelei.

La Urziceni a cântat imnul Ligii

Importanţa uriaşă a partidei a creat o adevărată nebunie la micuţa arenă din Urziceni. Locuitorii orăşelului ialomiţean au venit cu mic, cu mare, să vadă încoronarea Unirii în postura de campioană a României, de la ţânci bronzaţi de soarele puternic al Bărăganului şi până la gospodine trupeşe, cu basmale înfăşurate în jurul capului.

Organizarea a lăsat de dorit, fiind departe de nivelul la care a ajuns gruparea din Urziceni: foile de joc au fost împărţite ziariştilor de pe capota Bentley-ului deţinut de Dumitru Bucşaru! Fiesta s-a declanşat la Urziceni înainte de fluierul final, odată cu aflarea veştii că braşovenii o conduc pe Timişoara.
 
„Meme” Stoica şi Dan Petrescu s-au tăvălit pe jos de bucurie, iar la final, toată echipa a dat mai multe ture de teren în aplauzele publicului şi inclusiv ale jucătorilor stelişti! La staţia de amplificare a stadionului a răsunat imnul Ligii Campionilor, după care jucătorii Unirii au primit medaliile de campioni şi li s-a înmânat trofeul Ligii I, însoţit de un foc de artificii.
 
„Vă mulţumim tuturor pentru suport şi vă aşteptăm şi în sezonul viitor, în Liga Campionilor!”, a strigat Dan Petrescu, la final, către fanii în delir ai gazdelor.

CONJUNCTURĂ

Steaua, ajutată de Poli Iaşi

Steaua a salvat pe ultima sută de metri un sezon dezastruos, reuşind să se califice în Europa League de pe locul şase al clasamentului, ultimul care asigură prezenţa în această competiţie. Gruparea din Ghencea a fost ajutată de remiza obţinută de Poli Iaşi pe terenul Rapidului, scor 2-2.

Steliştii au avut mari emoţii şi au rămas pe teren până au aflat rezultatul final al partidei din Giuleşti. Rapidul a avut o bară în ultimul minut de joc, ratând prezenţa în cupele europene în faţa „roş-albaştrilor”.

„N-am mai trăit aşa emoţii de la meciul cu Rapid, din Cupa UEFA! Aşa a vrut Dumnezeu, să aibă rapidiştii bară în ultimele secunde”, a declarat Gigi Becali, patronul Stelei.

Foto: Octavian Cocoloş
 

Foto: Octavian Cocoloş

LIGA I

URZICENI – STEAUA 1-1
Marcatori: Rusescu (54) / B. Stancu (46)

URZICENI: Arlauskis 6 – Bordeanu 5, B. Fernandes 5, Mehmedovici 5, Brandan 6 – Ricardo 6, I. Apostol 6 – D. Varga 5 (90, D. Varga), Pădureţu 5, T. Bălan 5 (50, Rusescu 7) – Dănălache 6(78, S. Frunză). Antrenor: Dan Petrescu

STEAUA: Zapata 5 – Ogăraru 5, D. Goian 5, Ghionea 5, P. Marin 5 – Lovin 5, Bicfalvi 5 – Nicoliţă 5, Ad. Ionescu 6 (83, Onicaş), Szekely 6 (68, Liţu 4) – B. Stancu 6 (65, Pleşan 5). Antrenor: Massimo Pedrazzini

Stadion: „Tineretului” – Urziceni; Spectatori: 8. 000 ; Arbitri: A. Genov 7 – N. Petrov 7, G. Slavov 7

Stadion: „Nicolae Dobrin” – Piteşti; Spectatori: 5.000; Arbitri: Al Tudor 7 – I. Popa 7, Oct. Şovre 7

Citiţi şi:

„Câinii roşii” au fost puşi pe fugă la Piteşti

„Dinamo putea lua titlul, dar s-a rupt Lobonţ”

Neputinţa Timişoarei

Bucşaru umbla cu Dacia vopsită 

Bucşaru, drumul din puşcărie până în Liga Campionilor