Evenimentul Zilei > Actualitate > Unii supravieţuitori ai IADULUI din COLECTIV contestă la JUDECĂTORIE candidatura lui PIEDONE pentru primăria Sectorului 4
Unii supravieţuitori ai IADULUI din COLECTIV contestă la JUDECĂTORIE candidatura lui PIEDONE pentru primăria Sectorului 4

Unii supravieţuitori ai IADULUI din COLECTIV contestă la JUDECĂTORIE candidatura lui PIEDONE pentru primăria Sectorului 4

Un număr de reprezentanţi ai Asociaţiei „Colectiv pentru Viitor” s-au prezentat vineri la Judecătoria Sectorului 4 pentru a depune contestaţii împotriva candidatuii fostului edil, Cristian Popescu-Piedone, pentru funcţia de primar.

Potrivit lui Victor Dobre, unul dintre supraviețuitorii incendiului de la clubul Colectiv, la judecătorie au fost înregistrate 25 de contestații și urmează ca prin poștă să fie depuse alte aproximativ 50, arată Agerpres.

Victor Dobre a susținut că reprezintă poziția a 40 de oameni și a criticat gestul lui Piedone de a se înscrie în cursa electorală. ''Noi ne facem datoria. Am fost intrigați de gestul lui. Este vorba de respectul față de oameni și față de viață'', a spus el.

Cezar, și el supraviețuitor al tragediei de la Colectiv, a precizat că nu susține niciun candidat, dar este intrigat de gestul fostului primar al sectorului 4. ''Am venit să depun o contestație față de candidatura lui Piedone. Mă intrigă gestul lui, pentru că este cercetat penal. Dacă va fi reales va fi responsabil de siguranța cetățenilor și nu e normal. Am fost internat în România, apoi în Austria, la Graz. Fac încă recuperare. Nu susțin politic pe nimeni'', a arătat el.

Un alt supraviețuitor venit să depună contestație a spus că gestul fostului edil îi lezează pe toți cei care au avut de suferit în urma incendiului de la Colectiv. ''Nu mai suportăm să fim batjocoriți și mințiți de autorități. Gestul lui este un act care ne lezează, atât pe noi, cât mai ales pe cei morți'', a afirmat el.

Cristian Popescu-Piedone și-a depus candidatura, miercuri, pentru un nou mandat de primar al sectorului 4. El a anunțat că va candida independent.

Asociația Colectiv GTG 3010 afirmă că fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone are partea sa de vină, din punct de vedere moral, pentru ceea ce s-a întâmplat în clubul Colectiv și anunță că până vineri, la ora 17,00, pot fi depuse contestații la candidatura acestuia pentru un nou mandat de primar.