Evenimentul Zilei > Actualitate > Cum încearcă ungurii să sprijine piaţa imobiliară: acordă subvenţii de mii de euro
Cum încearcă ungurii să sprijine piaţa imobiliară: acordă subvenţii de mii de euro

Cum încearcă ungurii să sprijine piaţa imobiliară: acordă subvenţii de mii de euro

Executivul de la Budapesta a decis acordarea unor subvenţii cuprinse între 2.700 şi 8.463 euro famililor care decid să-şi cumpere o locuinţă sau care vor să-şi renoveze casa.

Valoarea subvenţiilor este determinată de numărul copiilor, suprafaţa locuinţei şi eficienţa energetică, potrivit declaraţiilor prim-ministrului ungar, Viktor Orban, şi ministrului ungar al Economiei, Gyorgy Matolcsy.

Astfel, familiile cu doi copii vor beneficia de o subvenţie cuprinsă între 2.700 de euro şi 4.000 de euro, cele cu trei copii vor primi de la stat între 4000 şi 6.700 de euro. Cei mai mulţi bani vor primi familiile cu mai mulţi copii, suma maximă fiind de circa 8.400 de euro.

Guvernul a precizat că subvenţiile vor fi acordate pentru achiziţionarea unor locuinţe care costă cel mult 101.000 euro, dacă vorbim despre construcţii noi, şi cel mult 50.000 de euro dacă este cumpărat un apartament vechi.

Oficialii maghiari au acodat de la bugetul de stat circa 4,4 milioane de euro în acest sens, ceea ce ar permite acordarea de subvenţii pentru circa 3.000-5.000 de familii.

Preţurile apartamentelor în Budapesta sunt destul de ridicate. Potrivit unui site de imobiliare, un apartament vechi cu două camere şi o suprafaţă de circa 40 de metri pătraţi, situat într-o zonă bună, costă de la 50.000 de euro în sus, în timp ce o locuinţă nouă, cu o suprafaţă de doar 34 de metri pătraţi şi două camere, poate ajunge şi la 67.000 de euro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: