Ungaria prelungește restricțiile la nivel național

Ungaria prelungește restricțiile la nivel național

Ungaria prelungeşte cu o săptămână, începând de sâmbătă, măsurile de izolare impuse la nivel naţional pentru a limita răspândirea epidemiei cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut joi de Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, informează MTI.

Potrivit lui Gulyas, guvernul de la Budapesta va analiza în fiecare miercuri oportunitatea menţinerii măsurilor de izolare.

Autorităţile municipale din Ungaria vor putea impune restricţii speciale în weekend pentru a asigura protecţia comunităţilor locale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, spitalele ungare au primit dispoziţia de a-şi elibera jumătate dintre paturi până la 19 aprilie, pentru a fi pregătite pentru o creştere masivă a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Datele privind cazurile confirmate de COVID-19 indică o creştere în Ungaria, iar spitalele vor trebui să fie pregătite pentru a trata un număr de pacienţi sporit, scrie Agerpres.

Scopul acestei măsuri este de a se asigura că toate spitalele importante dispun de paturi suficiente pentru tratarea a sute de pacienţi odată ce epidemia atinge faza infecţiilor în masă în Ungaria.

Măsura nu înseamnă că vor fi externaţi din spitalele ungare toţi pacienţii cu alte afecţiuni decât COVID-19, ci pacienţii sunt externaţi pe baza deciziilor medicilor curanţi şi a protocoalelor medicale în vigoare.

Până la 19 aprilie, spitalele ungare vor trebui să elibereze 50% dintre paturi, suficiente pentru 32.900 de pacienţi. Până la faza următoare, aceste unităţi vor trebui să dispună de 39.500 de paturi pregătite pentru pacienţii cu COVID-19, respectiv 60% din capacitatea totală de paturi spitaliceşti.

Scopul acestei noi reglementări este de a se evita situaţii similare celor din alte ţări unde creşterea bruscă a numărului cazurilor de COVID-19 a pus spitalele în situaţia de a nu avea suficiente paturi pentru a trata pacienţii. „Spitalele se pregătesc pentru scenariul cel mai pesimist” a indicat sursa citată.