Evenimentul Zilei > Economie > Unde sunt cele mai mari chirii din țară. Cât trebuie să scoți din buzunar la București și Cluj-Napoca
Unde sunt cele mai mari chirii din țară. Cât trebuie să scoți din buzunar la București și Cluj-Napoca

Unde sunt cele mai mari chirii din țară. Cât trebuie să scoți din buzunar la București și Cluj-Napoca

Cele două  mari orașe din țară, București și Cluj-Napoca se mențin ce ceva ani pe primul loc reprezentând prețurile chiriilor.

Odată cu creșterea euro au crescut implicit și chiriile. De la un an la altul tinerilor le este din ce în ce mai greu să își cumpere o locuință, iar prea puțini reușesc fără ajutor de la părinți ori fără un credit bancar.

În București, pentru un apartament de două camere, scoatem din portofel în medie, aproximativ 420 de euro pe lună. Prețurile diferă mult în funcție de zonă, de bloc, de cât de nou sau de cât de vechi este, de utilitățile din apartamentul închiriat.

Tot 420 de euro dăm pe lună, în medie, pentru o chirie în Cluj-Napoca. Ne referim tot la un apartament cu două camere.

În Timișoara, chiriile sunt ceva mai mici. 350 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere.

La jumătate de preț, însă, găsim un apartament de închiriat la Reșița. Aici încă mai găsim chirii chiar și sub 200 de euro pe lună. Mai exact, un apartament cu două camere poate fi închiriat și cu 180 de euro pe lună.

Cei mai mulți tineri vor să facă facultatea în București, Timișoara, Cluj, nu? În astfel de orașe vor să își clădească cariera. Cifrele ne spun că Bucureștiul atrage cei mai mulți chiriași, potrivit digi24.ro