La o zi după ce a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție, la la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, pentru trafic de influenta, Curtea de Apel București a emis mandat european de arestare pe numele fostului deputat Cristian Rizea, acesta fiind dat în urmărire international, au precizat, pentru EVZ, surse judiciare.

Luni, după decizia definitivă a Înaltei Curți, polițiștii din București nu l-au găsit la domiciliu. Drept urmare, marți, s-a solicitat emiterea unui mandat de arestare în lipsă.

La ultimele doua termene, fostul deputat nu a fost prezent. În februarie, avocatul fostului parlamentar a anunțat că Rizea este în SUA.

Instanța a constatat încetarea procesului penal în cazul omului de afaceri Lucian Colețea, care era judecat alaturi de Rizea, ca urmare a decesului.

Cristian Rizea a fost trimis in judecata de DNA pe 22 martie 2016. Anchetatorii precizează că „în perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colțea Lucian, om de afaceri cu cetățenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorități”.

 

Te-ar putea interesa și: