Joi, 25 aprilie, în intervalul orar 10.30 – 12.00, Valentina Bâcu vă dă întâlnire la „Atelierul de creat jurnale de vacanță”. La acest eveniment se vine așa cum se merge în vacanță – cu un bagaj din care scoți la nevoie ce-ți trebuie: numele tău, pe care ți-l poți scrie în fel și chip, cu ștampile colorate, cu peniță cu tuș, ba chiar și în altă limbă. Vei mai avea nevoie să-ți alegi culorile preferate, texturi și dimensiuni – poți avea un jurnal cu niște pagini lungi, în care să prinzi valurile mării sau, dimpotrivă, unul mic, care să-ți încapă în buzunar și să-l porți tot timpul, peste tot, cu tine. Atelier destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6-12 ani. Înscrieri la telefon: 0742 011 027.

 ■ Sâmbătă, 27 aprilie, în intervalul orar 10.00 – 11.20, Bogdan Herăscu, vă dă întâlnire la atelierul de „Pictură pe icoane pe sticlă”. Despre acest eveniment se poate spune că totul începe cu „o sticlă fără de mare suflet”. Apoi, culori și pensule, izvoade și calc, concentrare și mirare. Și sticla prinde suflet mare, pentru că se transformă într-o icoană. Acest atelier este destinat persoanelor de la 8 la 80 de ani. Înscrierile se pot face la telefonul: 0726 237 376.

■ Tot sâmbătă, 27 aprilie, în intervalul 11.30 – 13.00, Ovidiu Simionescu vă invită la un „Atelier de turnat povești cu ipsos. O poveste-ornament, căreia îi faci loc pe masa de Paști sau o dăruiești cuiva apropiat. Atelierul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, iar înscrierile se fac la numărul de telefon: 0737 346 872.

 

Concerte Pascale

 

■ Joi, 25 aprilie, de la ora 18.30, la Casa Filipescu-Cesianu, va avea un Concert Pascal, susținut de soprana Arlinda Morava. Alături de aceasta vor urca pe scenă mezzosoprana Adriana Alexandru și Bucharest Ladies Cvintet. Prețul biletului, de 20 lei, include vizitarea expoziției „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, în termen de 30 de zile.

■ Duminică, de la ora 17.30, la Casa de Cultură din Constanța, va avea loc concertul susținut de Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului. Intrarea este liberă, iar, după eveniment, Înalt Preasfințitul Teodosie, va întâmpina publicul cu cozonac și ouă roșii.

■ Un alt concert Pascal va avea loc, tot duminică, de la ora 19.00, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, după slujba Vecerniei. Corul Catedralei Mitropolitane va fi condus de părintele Dan Dragomir.