Evenimentul Zilei > Actualitate > Un „ZEU” de la Hollywood, investitor pe LITORALUL ROMÂNESC
Un „ZEU” de la Hollywood, investitor pe LITORALUL ROMÂNESC

Un „ZEU” de la Hollywood, investitor pe LITORALUL ROMÂNESC

Unul dintre cei mai mari actori din istorie ar putea avea legături cu o tranzacţie imobiliară din România. "Zeul" din "Cetatea filmului" ar putea să fie unul dintre noii proprietari ai unui hotel din Olimp.

Este vorba despre marele actor Jack Nicholson, care s-ar afla printre finanţatorii ce au cumpărat recent cel mai mare complex turistic din sudul litoralului romanesc, Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp.  Iar tranzacţia s-ar  fi ridicat la câteva zeci de milioane de dolari. Cel putin aşa susţin jurnaliştii de la wall-street.ro.

Jack Nicholson ar fi noul proprietar al celui mai mare complex turistic din sudul litoralului, Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp. Anul acesta, omul de afaceri Josef Goschy, care a cumpărat complexul în anul 2008 cu aproape 30 de milioane de dolari, l-a vândut către o firmă importantă din SUA. Unul dintre actionari este Jack Nicholson, potrivit wall-street.ro.
 
Informaţia este însă contestată de jurnalişti din presa locală care susţin că tranzacţia nu ar fi avut loc. Aceştia citează "surse din piaţa imobiliară".
 
În anul 2012, complexul a fost scos la vânzare la preţul de 60 de milioane de dolari, dar preţul plătit anul acesta este confidenţial. Complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp încorporeaza 3 hoteluri care au împreună 750 de camere, magazine, restaurante, săli de conferinţe şi piscine.