Evenimentul ZileiVremeaUn val anormal de căldură lovește România. Meteorologii au anunțat temperaturi de până la 36 de grade Celsius

Un val anormal de căldură lovește România. Meteorologii au anunțat temperaturi de până la 36 de grade Celsius

Un val anormal de căldură lovește România. Meteorologii au anunțat temperaturi de până la 36 de grade Celsius
Meteorologii ANM au anunțat că un val de căldură mediteranean va ajunge și în România, astfel că în zona de sud a țării sunt așteptate până la 36 de grade Celsius.

În Andaluzia, Spania, dar și în zonele din proximitate, meteorologii au transmis că la sfârșitul săptămânii trecute temperaturile au depășit 38 de grade Celsius. De altfel, la stația meteo Córdoba au fost înregistrate temperaturi de circa 41 de grade Celsius, urmată de Morón de la Frontera și Andújar, cu 40 de grade Celsius.

Un val de căldură anormal va fi resimțit în România

Mai mult, valul de căldură extremă va fi resimțit în zilele următoare și în estul Europei, fiind provocat de fostul uragan Danielle, cel care dirijează aerul fierbinte dinspre deșertul african înspre partea de nord.

Acest val va fi resimțit în vestul României miercuri, atunci când maximele din termometre vor indica circa 28 de grade Celsius, iar joi temperaturi mari vor fi înregistrate și în restul țării, cu precădere în sud. Dacă în vest și în est sunt așteptate temperaturi de 28 – 30 de grade Celsius, în zona de sud se vor înregistra până la 32 de grade Celsius, iar local, în regiunea sud-vestică, temperaturile vor ajunge chiar și până la 36 de grade Celsius.

În cursul zilei de vineri vremea va deveni mai rece, mai întâi în vest și centrul țării, în timp ce în sud și est sunt estimate temperaturi de circa  28 – 30 de grade Celsius, iar în Dobrogea acestea vor ajunge chiar până la 34 de grade Celsius. De sâmbătă însă, temperaturile vor scădea pe întreg teritoriul României, conform Meteoradar.ro.

Meteorologii au emis prognoza pentru lunile octombrie şi noiembrie

Pentru că ne îndreptăm cu pași repezi spre iarnă, meteorologii au emis o prognoză probabilă pentru luna octombrie şi noiembrie, în care anunță valori scăzute în aproape toată țara, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor ANM, în luna octombrie prognoza probabilă arată că vremea va avea variații la modul general, iar valorile termice se vor situa în jurul a 12 grade la orele dimineții, și între 14 – 18 grade la orele amiezii și spre seară.

Veștile nu sunt la fel de bune pentru luna noiembrie, când valorile termice vor fi cuprinse între 9 – 12 grade pe timpul amiezilor și spre seară. Prima ninsoare va cădea în România în luna noiembrie, dar numai în zonele montane. În plus, vremea se va răci mai devreme față de anul trecut. Mai exact, începând cu luna noiembrie, temperaturile vor scădea considerabil, iar primii fulgi de zăpadă vor cădea în zonele montane după jumătatea lunii noiembrie.


Accesează: