Editura Evenimentul si Capital

Un Vadim cu cioc

Autor: | | 34 Comentarii | 5359 Vizualizari

Deoarece Vadim Tudor e ocupat de polemicile savante cu Oana Zăvoranu şi Anca Cârcu, patria a rămas neapărată şi foarte singurică în faţa bozgorilor hulpavi. Era timpul ca un nou viteaz să se ridice întru apărarea sfântului pământ românesc.

Neînfricatul se numeşte Bogdan Diaconu, s-a remarcat în ultimii ani mai ales prin declaraţii şi atitudini violent anti-maghiare. El a fost până deunăzi şef prin PSD, partid pe care l-a părăsit în această săptămână pentru a fonda o nouă formaţiune politică. Diaconu este şi deputat, îi reprezintă în Parlament pe locuitorii Sectorului 4 din Bucureşti, fiind cunoscut că problemele acestora cu ungurii, care tot încearcă le fure asfaltul dintre blocuri, sunt printre cele mai presante.

"E timpul ca acelora care lucrează subteran sau făţiş împotriva Constituţiei şi a demnităţii acestui stat să le fie frică. Diplomaţia şi-a epuizat resursele. E timpul pentru acţiune. Românii vor dovedi încă o dată că toleranţa lor are limite şi că, atunci când acestea sunt depăşite, ei sunt gata să îşi ia soarta în propriile lor mâini", şi-a încordat muşchii noul patriot la conferinţa de lansare a partidului său.

Dintre faptele de vitejie ale lui Diaconu în apărarea demnităţii româneşti merită readus aminte episodul în care i-a împiedicat eroic pe unguri să intervină ticălos în corespondenţa noastră privată. Acum vreo doi ani, când Magyar Posta negocia cumpărarea Poştei Române, el a avertizat foarte serios că românilor le-ar putea fi interzis să-şi mai scrie scrisorile în româneşte. Pare atât de halucinant încât este imposibil de crezut că un om normal poate debita aşa ceva, dar iată declaraţia postată pe blogul lui, între timp suspendat: “Cred că este periculos ca Poşta de stat din Ungaria să preia Poşta Română. La cât extremism maghiar respiră Budapesta, o să ne trezim că avem limba maghiară pe toate plicurile şi că nu mai avem voie să ne scriem scrisori în română! Ba chiar că la ghişeele Poştei o să ni se vorbească numai în maghiară, ca în secuime”.

Vedem aşadar un populist cu penaj în trei culori care incită primitiv la conflict interetnic. Ce el numeşte apărare a demnităţii româneşti este de fapt o manipulare abjectă menită să inflameze naţionalismul, să toarne gaz peste tensiunile latente din Ardeal, toate într-un context în care la un pas de graniţele României are loc un conflict sângeros cu potenţial castastrofal pentru întreaga Europă.

Nu trebuie uitat că Bogdan Diaconu a fost un colaborator entuziast al postului Vocea Rusiei. Anul trecut, el a publicat mai multe texte pe site-ul în limba română al postului finanţat de Kremlin în care susţinea plin de avânt teoriile viclene ale Moscovei privind statutul de „colonie” al României. „Să-i negi șefului Guvernului dreptul de a face vizite oficiale în alte țări decât în cele europene mi se pare a arăta prea pe față că aveam un statut de colonie” sau „Numai pomenirea cuvintelor China, Rusia sau Asia în perioada pedelistă era suficientă pentru a fi acuzat de trădare de țară și de încălcare a democrației”, erau câteva dintre ideile repetate de naţionalistul Diaconu ca să fie pe placul editorilor ruşi. De altfel, el are o mare problemă cu Germania, ţară pe care o ataca regulat, ba că a „cauţionat fascismul”, ba că „de când este Germania etalonul democraţiei în Europa?”

BREAKING. Exit-poll, ora 23:00! Rasturnare de situatie! Care e clasamentul FINAL. Nimeni nu se astepta la asta

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI