Evenimentul Zilei > International > Un turist a rămas fără un braț după ce a fost atacat de un leu în Africa
Un turist a rămas fără un braț după ce a fost atacat de un leu în Africa

Un turist a rămas fără un braț după ce a fost atacat de un leu în Africa

Un cuplu din Franța care a fost atacat de un leu care a intrat în cortul lor, în timp ce se aflau într-un safari de lux în Africa, dă în judecată agenția de turism din Marea Britanie care le-a organizat vacanța.

Fiara i-a smuls o parte din brațul stâng lui Patrick Fourgeaud în timpul atacului îngrozitor din Parcul Național Ruaha, în Tanzania, scrie Daily Mail.

Soția sa, Brigitte Fourgeaud, 63 de ani, a spus: „Nu voi uita niciodată acel moment când m-am trezit și am văzut leul acolo. Am crezut că vom muri amândoi. Atacul îmi va rămâne în minte tot restul vieții.”

Cuplul, care este francez, s-a gândit că sunt complet în siguranță în cortul lor în timpul vacanței din august 2015.

Însă, în timp ce și-au așezat cortul în tabăra Kichaka Ruaha, și-au dat seama că un leu adulmeca spatele doamnei Fourgeaud.

Apoi s-a năpustit peste bărbatul, în vârstă de 64 de ani, care a fost mușcat de leu înainte de a fi speriat definitiv.

„Nimic nu va schimba prin ce am trecut, dar amândoi credem că s-ar fi putut face mai multe pentru a preveni ceea ce s-a întâmplat”, a spus doamna Fourgeaud. „Amândoi vrem să ne asigurăm că acest lucru nu se va întâmpla cu alți turiști.”, a adăugat femeia.

Soții Fourgeaudi dau în judecată Africa Travel Resource, care își au sediul în Dorking, Sussex și care se descriu ca fiind „compania liderilor de safari personalizat din lume”.

Compania a negat orice responsabilitate pentru rănile suferite de bărbat sau de suferința psihică de care cuplul, din Mont-Saxonnex, din Alpii francezi, continuă să sufere.

Leane Shanks, de la Irwin Mitchell, firma de avocatură care îi reprezintă pe soții Fourgeaud, a declarat: „La patru ani de la acest atac oribil, Patrick și Brigitte încă încearcă să se împace cu calvarul cu care s-au confruntat în acea noapte. Întotdeauna au fost pasionați de a vedea animale în sălbăticie și de a fi petrecut mai multe safari în Africa în trecut, au rezervat această vacanță într-o zonă din Africa pe care o iubeau în mod deosebit. Operatorii de turism și firmele de vacanță au datoria de a avea grijă să asigure siguranța clienților și, în acest caz, credem că acest lucru nu s-a întâmplat.