Un spital din România, modernizat cu jumătate de miliard de euro. Schimbare radicală

Un spital din România, modernizat cu jumătate de miliard de euro. Schimbare radicală Ministrul Economiei anunță investiții de 500 de milioane de euro la Spitalul clinic Fundeni. Sursa foto: Arhiva EVZ

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat investiții de 500 de milioane de euro pentru un spital important din România. Unitatea spitalicească va beneficia de un nou corp de clădire ce se va întinde pe o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați.

Adrian Câciu anunță investiții de 500 de milioane de euro la Institutul Fundeni

Social-democratul Adrian Câcu a sublinia că investițiile la Institutul Clinic Fundeni se vor derula prin „Programul Sănătate”, cu fonduri europene. Astfel, Institutul va beneficia de un nou corp de clădire ultra-modern echipat cu echipamente de diagnoză de ultima generatie.

Ministrul Economiei a mai precizat că investițiile vor contibui semnificativ la dezvoltarea continuă a cadrelor medicale. Corpul de clădire care ar urma să fie construit astfel încât pacienții vor beneficia de servicii medicale la nivelul Uniunii Europene.

„Institutul Clinic Fundeni se va transforma într-un centru de excelență medicală”

„Noul corp de clădire va facilita atât o creștere a capacității de tratare. Cât și o dezvoltare semnificativă a cercetării și inovației medicale. Va avea un spațiu adecvat pentru desfășurarea de activități educaționale, contribuind la formarea continuă a personalului medical.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sunt convins că noul corp de clădire va transforma Institutul Clinic Fundeni  într-un centru de excelență medicală, oferind o experiență de top și contribuind la o Românie mai sănătoasă”, a declarat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Adrian Câciu: vreau să vă arăt concret, ce înseamnă aceste valori

Corpul de clădire construit la Institutul Clinic Fundeni se va întinde pe o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați. De asemenea, ministrul a mai precizat că prin „Programul Sănătate” se vor realiza investiții de peste 2 miliarde de euro.

„Dincolo de cifre, de contracte, de proiecte, sunt oamenii și binele pe care-l fac finanțările europene pentru toți românii.  Spuneam săptămâna trecută că cele mai mari valori contractate se înregistrează în cadrul Programului Sănătate (cca 2 mld euro) și Programului Dezvoltare Durabilă. Astăzi (luni - n.r.) vă arăt concret. Ce înseamnă aceste valori, printr-un exemplu concret: Institutul Clinic Fundeni”, arată Adrian Câciu, pe pagina sa de Facebook.