Evenimentul Zilei > Social > Un sătean beat a mobilizat toate forțele de intervenție ale unui întreg județ
Un sătean beat a mobilizat toate forțele de intervenție ale unui întreg județ

Un sătean beat a mobilizat toate forțele de intervenție ale unui întreg județ

Ce n-au reuşit reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență care anunțau în toamna anului trecut organizarea simulării unui accident aviatic pe raza județului Suceava, cu un Boeing 737, cu 45 de pasageri la bord, prăbuşit în munți, exercițiu în urma căruia să fie testat modul de reacție a forțelor de intervenție la astfel de dezastre, a reuşit un sătean beat din comuna suceveană Voitinel.

Luni seară, cu câteva minute înainte de ora 22.00, Ion Coroamă a sunat la 112 și a anunțat cum a văzut un avion de mici dimensiuni prăbușindu-se în pădurea din Voitinel. „A fost coerent, nu s-a întrerupt în convorbire, numărul de telefon l-a confirmat, şi-a dat şi numele, am comunicat ulterior cu el, a ținut telefonul deschis”, explica ieri şeful ISU Suceava, generalul Ion Burlui, care a trimis la fața locului o armată întreagă de oameni, pompieri, jandarmi, polițişti, silvicultori, polițişti de frontieră, salvamontişti, voluntari. În total, peste 100 de oameni, cu aproape 40 de maşini, multe dintre ele off-road. Până aproape de 3 dimineața, cu toții au căutat aeronava „prăbuşită”, rea lizând într-un final că a fost un apel fals. Apelantul avea o alcoolemie de 0,82 la mie în aerul expirat.

„El susține şi în ziua de astăzi că a văzut ceva acolo, că o ieşit fum alb şi s-a auzit o mare bubuitură”, spunea ieri după-amiază primărița din Voitinel, Maria Pleşca. Polițiştii l-au amendat cu 1.000 de lei, pentru apelarea falsă a numărului 112, însă bărbatul e ferm convins că a văzut un avion prăbuşit