Un român din Spania, împușcat de trupele speciale. Bărbatul a comis un atentat la fostul loc de muncă

Un român din Spania, împușcat de trupele speciale. Bărbatul a comis un atentat la fostul loc de muncă Polițist, reţinut pentru că a agresat un minor. Și-a pierdut funcția. Sursa: Arhiva EVZ

Un român a deschis focul la fostul loc de muncă, din Spania, și din câte se pare, bărbatul a vrut să se răzbune după ce i se desfăcuse contractul de muncă.

Un bărbat cu naționalitate română, fost angajat al unei companii de pază din oraşul spaniol Tarragona, a fost împuşcat, marţi seară, în timpul unei operaţiuni a trupelor speciale spaniole, după ce a rănit grav cu focuri de armă trei angajaţi ai respectivei companii şi apoi un poliţist şi s-a baricadat într-o casă abandonată.

Românul a fost rănit cu focuri de armă după ce s-a ascuns într-o casă

Acolo unde a fost capturat rănit în urma unor schimburi de focuri cu forţele de ordine. Eugen Marin Sabău, în vârstă de 45 de ani, a pătruns marţi înarmat în jurul prânzului în sediul companiei unde a lucrat ca agent de pază şi a tras asupra unora dintre angajaţi, printre care şi directorul, care acum este internat în stare critică. Alţi doi angajaţi, un bărbat şi o femeie, sunt grav răniţi.

Purtând o vestă antiglonţ şi având mai multe arme asupra sa, atacatorul a fugit cu un autoturism, iar la un baraj al poliţiei - care s-a mobilizat imediat după ce a fost alertată - a forţat trecerea şi a deschis focul asupra poliţiştilor, rănind unul dintre ei.

Ne puteți urmări și pe Google News

A ajuns cu elicopterul la un spital din Barcelona

Românul a găsit apoi la circa 20 de kilometri de locul atacului o casă abandonată, unde s-a baricadat. Poliţia a încercat să negocieze cu el pentru a-l convinge să se predea, dar fără succes, aşa că agenţii au tras câteva focuri de avertisment pentru a-l intimida. El a ripostat şi a urmat astfel un schimb de focuri cu trupele speciale. Rănit de un glonţ în urma acestei confruntări, românul a fost în cele din urmă imobilizat, dar a fost nevoie să fie transportat cu un elicopter la un spital din Barcelona şi starea sa este critică, transmite Agerpres.

Nu este clară motivaţia atacului său, el acţionând aparent din răzbunare după ce a fost concediat sau după o dispută cu fostul angajator, înainte de a deschide focul asupra foştilor săi colegi având şi o ceartă cu aceştia.

Românul era membru al unui club de tir, surse din cadrul acestuia afirmând că poseda astfel o licenţă ce-i permitea să deţină până la şase arme