Evenimentul Zilei > International > Un român din Austria și-a căsăpit iubita. Fiul de 16 ani a descoperit totul
Un român din Austria și-a căsăpit iubita. Fiul de 16 ani a descoperit totul

Un român din Austria și-a căsăpit iubita. Fiul de 16 ani a descoperit totul

Un român care trăia în Austria și-a ucis iubita, într-un acces de gelozie. Apoi a încercat să fugă. Asta, în timp ce unul din copiii femeii, care a descoperit crima, a alertat autoritățile.

De la distanță, viața de familie a lui Nicolae, 50 de ani, și a Gabrielei, 42 de ani, părea ruptă din rai. Cei doi locuiau într-o vilă în localitatea austriacă Ybbs ad Donau și tocmai terminaseră renovările. Femeia avea doi copii frumoși, adolescenți, un băiat de 16 ani şi o fată de 18, care se înțelegeau bine cu iubitul mamei lor. Cei doi iubiți păreau să trăiască o viață de vis, împlinită, fiind văzuți uneori împreună, la plimbare cu câinele familiei.

Nicolae deținea cetățenia austriacă din 1999. A trăit în această țară practic mai mult de jumătate din viață, iar copiii erau născuți, amândoi, aici. Timp de 20 de ani, bărbatul a lucrat la o fabrică locală de bere.

Aparent fără explicație, miercuri seara, Nicolae a pus mâna pe un cuțit și şi-a înjunghiat iubita de mai multe ori, după care a încercat să fugă. Femeia a murit la scurt timp din cauza rănilor grave. Adolescentul a fost cel care a descoperit, în seara zilei de miercuri, 15 ianuarie, corpul mamei sale într-o cameră alăturată. A sunat imediat la Poliţie. Între timp, bărbatul criminal, care a fugit cu mașina prin regiune, s-a predat singur la poliție.

”După mai multe ore de interogatoriu, românul a acceptat să vorbească. Şi-a recunoscut fapta şi a pus totul pe seama geloziei”, a spus Johann Baumschlager, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei Ybbs ad Donau. Bărbatul va fi acuzat de crimă şi judecat, iar cei doi copii ai cuplului au ajuns în grija statului austriac.

Primarul orașului Ybbs ab Donau, Alois Schroll, și-a exprimat „disperarea profundă” în fața acestei drame. ”Sunt total șocat că se poate întâmpla așa ceva în Ybbs. Noi din oraș am convenit imediat să îi ajutăm pe cei doi copii”, a declarat primarul conform publicației Krone.at.