Evenimentul Zilei > International > Un român a şocat Germania cu un gest criminal. Tentativă de omor în landul Saarland
Un român a şocat Germania cu un gest criminal. Tentativă de omor în landul Saarland

Un român a şocat Germania cu un gest criminal. Tentativă de omor în landul Saarland

Un român în vârstă de 29 ani este acuzat de tentativă de omor în Germania, după ce a dat cu mașina peste un bărbat de 49 ani.

Un român a şocat Germania cu un gest criminal. Tentativă de omor în landul Saarland. Victima a fost nenorocită pe viaţă de românul deranjat de faptul că i se spusese să nu mai cerşească. Procesul a început la Tribunalul din Saarbrücken.

S.R. este un român de 29 de ani, rezident în Franța. Acesta este acuzat de tentativă de omor după ce l-a lovit în plin pe bărbatul din

Un român a şocat Germania cu un gest criminal

Faptele reprobabile au fost înregistrate în august 2019. Victima este un curier de 49 de ani. Acesta livra pachete unei farmacii dintr-un centru comercial din Saarlouis.

Saarlouis este o localitate în districtul Saarlouis, landul Saarland. Conform BILD, curierul l-a rugat pe român să plece din parcarea în care cerşea alături de soţie şi cumnat.

Pentru a fi mai convingător, curierul i-a avertizat pe cei 3 va chema poliţia dacă nu părăsesc zona. În acest context a izbucnit un schimb de replici. Aparent, situaţia se calmase, dar nu era decât liniştea dinaintea furtunii.

Tentativă de omor în landul Saarland

Românii au urcat la bordul unei mașini și dădeau semne că vor pleca. Totuşi, românul de 29 de ani a reacţionat când a văzut că era fotografiat de curier.

Acela a fost momentul în care a ambalat motorul și s-a îndreptat spre livrator. Impactul a fost deosebit de violent. Curierul n-a avut timp să reacţioneze şi a suferit un traumatism cranian sever, dar și numeroase fracturi.

Victima are doi copii şi a avut nevoie de 3 săptămâni de spitalizare și apoi de recuperare. După incident, acesta a rămas cu tulburări de vorbire și mers. Din cauza sechelelor, sunt şanse mari ca acesta să nu mai poată munci vreodată.

Nenorocirea unui om pe viaţă? 6 ani şi jumătate de închisoare

Revenind la acuzatul, trebuie subliniat că acesta nu va primi o pedeapsă prea mare.  Părțile au făcut o înțelegere judiciară, iar pedeapsa nu va depăși șase ani și jumătate de închisoare.

Mai departe, românul va trebui să plătească despăgubiri de 10.000 de euro ca parte a acordului cu victima.

Românii, cei mai mulți cetățeni comunitari veniți în Germania

Potrivit Oficiului federal de Statistică din Germania, în 2018 au existat 1.585.000 de nou-veniți din străinătate. 1.185.000 de persoane au plecat din Germania.

Din 2010 până în prezent, persoanele străine care rămân în Germania sunt mai numeroase decât cele care părăsesc țara.

Conform unei statistici din iulie 2019, cei mai mulți cetățeni comunitari veniți în Germania în cifre nete erau românii (68.000). În acest top urmau croații (29.000) și bulgarii (27.000).

saarbruecken.de