Evenimentul Zilei > Justitie > Un revoluționar condamnat la pușcărie pentru fraudă se judecă cu Guvernul aiurea-n tramvai
Un revoluționar condamnat la pușcărie pentru fraudă se judecă cu Guvernul aiurea-n tramvai

Un revoluționar condamnat la pușcărie pentru fraudă se judecă cu Guvernul aiurea-n tramvai

Fostul deputat PSD Emil Cutean a dat în judecată Guvernul, cerând despăgubiri după adoptarea Ordonanței privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989

Emil Cutean, ex-secretar general al Institutului, și fost secretar de stat, cere Curţii de Apel Bucureşti să oblige Guvernul să-i plătească daune materiale şi morale pentru prejudiciile cauzate de desfiinţarea Institutului condus de Ion Iliescu.

Nemulţumirea lui Cutean este aceea că nu mai primeşte salariul de secretar general al institutului, funcţie pe care o avea în momentul desfiinţării. De asemenea, Cutean nu-şi mai poate plăti creditele la bancă.

Fostul deputat PSD Emilian Cutean a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani detenţie pentru fraudarea Guvernului cu peste 200.000 de lei, în perioada în care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor.