Evenimentul Zilei > Monden > Un renumit producător CNN, arestat de FBI pentru atragere de minori în activități sexuale
Un renumit producător CNN, arestat de FBI pentru atragere de minori în activități sexuale

Un renumit producător CNN, arestat de FBI pentru atragere de minori în activități sexuale

CNN l-a suspendat pe unul dintre angajații săi în urma unui rechizitoriu federal în care îl acuză că i-a constrâns pe părinți să le permită fiicelor lor minore să se angajeze în activități sexuale în casa lui. John Griffin, care, conform profilului său LinkedIn, este producător senior pentru programul de dimineață emblematic al CNN „New Day”, a fost arestat vineri de FBI după ce a fost acuzat de un juriu din Vermont „de folosire a unei instalații de comunicare interstatală pentru a încerca să-i atragă pe minori să se angajeze în activități sexuale ilegale.”

Conform rechizitoriului, din aprilie până în iulie 2020, John Griffin, producător la CNN, a folosit aplicațiile de mesagerie Kik și Google Hangouts pentru a comunica cu persoane care se pretind a fi părinți ai fiicelor minore, transmițându-le, printre alte idei, că „o femeie este o femeie indiferent de vârsta ei” și că „femeile ar trebui să fie supuse sexual și inferioare bărbaților”, a scris biroul procurorului american din Vermont într-o declarație.

„Pe aceste platforme de comunicare, Griffin a căutat să convingă părinții să-i permită să-și convingă fiicele pentru a fi supuse sexual. În iunie 2020, Griffin i-a spus unei mame  a două fete, de 9 și 13 ani, că responsabilitatea mamei era să vadă că fiica ei mai mare a fost „pregătită corespunzător” pentru a-și începe viața sexuală.

„Griffin i-a transferat mai târziu peste 3.000 de dolari mamei pentru bilete de avion, astfel încât mama și fiica ei în vârstă de 9 ani să poată zbura din Nevada către aeroportul Logan din Boston. Mama și copilul au zburat la Boston în iulie 2020, de unde Griffin i-a preluat în Tesla lui și i-a condus la casa lui din Ludlow. La casă, fiica a fost direcționată să se angajeze în activități sexuale ilegale și chiar să se presteze activități sexuale ilegale”, se arată în declarația procurorilor americani.

Chat ilegal cu indicațiile lui Griffin

Potrivit Procuraturii SUA din Vermont, angajatul CNN, în vârstă de 44 de ani, „a încercat să atragă alți doi copii prin internet să se angajeze în activități sexuale”, iar în aprilie 2020, el „a propus să se angajeze într-o „sesiune de antrenament virtuală” printr-un chat video care ar apare el instruindu-le pe o mamă și fiica ei în vârstă de 14 ani „să se dezbrace de haine și să se atingă una pe alta la indicația lui”.

În plus, Griffin „a propus unei pretinse mame a unei fiice de 16 ani să facă o „mică excursie mamă-fiică” la casa de schi din Ludlow a lui Griffin pentru „antrenament sexual care implică copilul” în iunie 2020.

Contul verificat de Twitter al lui Griffin se identifică, de asemenea, drept „Scriitor, Părinte, Şef al tehnologiei”. Pedofilul acuzat a lucrat pentru CNN din 2013. Perioada lui Griffin ca producător senior pentru „New Day” de la CNN coincide parțial cu mandatul lui Chris Cuomo ca prezentator al programului de dimineață înainte de a prelua conducerea „Cuomo Primetime”.

Reacția CNN

„Luăm acuzațiile împotriva domnului Griffin incredibil de în serios”, a declarat un purtător de cuvânt al CNN pentru Fox News. „Am aflat despre arestarea lui abia în această după-amiază și l-am suspendat în așteptarea anchetei”.

Rechizitoriul producătorului CNN a venit la mai puțin de o săptămână după ce rețeaua și-a concediat starul, Chris Cuomo, după ce o nouă acuzație de abatere sexuală a apărut împotriva prezentatorului din cauza unui presupus comportament care a avut loc la o altă rețea TV, pe care el a negat-o. Aceasta a urmat primul acuzator al lui Cuomo, veteranul producător de televiziune Shelley Ross, care în septembrie a susținut că Chris Cuomo l-a prins de o fesă în 2005, în timp ce ei doi lucrau la ABC News.

Cuomo fusese deja suspendat în urma dezvăluirilor care au apărut în urma investigației procurorului general din New York asupra fratelui său, guvernator de New York, dezvăluind că prezentatorul era mult mai implicat în biroul guvernatorului decât se știa anterior.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.