Evenimentul Zilei > Politica > Un regizor a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii
Un regizor a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii

Un regizor a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii

Timișoreanul Ion Ardeal Ieremia a fost numit, miercuri, prin decizia prim-ministrului Viorica Dăncilă, secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Ieremia este, din iunie 2016, consilier local din partea PSD. Este unul dintre cei mai cunoscuți regizori de teatru din România și are în spate o carieră impresionantă, de-a lungul carierei regizând peste 30 de spectacole. Noul secretar de stat este angajat al Teatrului Național Timișoara, unde a semnat mai multe spectacole ce se joacă mai de fiecare dată cu casa închisă.”Prioritatea este sprijinirea proiectelor dedicate Anului Centenar și eforturilor ministrului George Ivașcu în dinamizarea activității instituționale. Provin din mediul cultural și cunosc bine domeniul, de aceea cred că voi putea să dezvolt o relație apropiată cu oamenii de cultură. Am primit vestea cu optimism și sunt conștient de responsabilitatea pe care o voi avea în ceea ce privește proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană”, a declarat Ion Ardeal Ieremia pentru Tion.ro.

Noul secretar de stat are 53 de ani, este căsătorit cu Claudia Ieremia, la rândul ei actriță la TNTm, și împreună au un fiu, student la Actorie.