Evenimentul Zilei > Economie > Un producător de ciocolată numit ISIS, nevoit să-şi schimbe numele, din cauza asocierii cu gruparea teroristă
Un producător de ciocolată numit ISIS, nevoit să-şi schimbe numele, din cauza asocierii cu gruparea teroristă

Un producător de ciocolată numit ISIS, nevoit să-şi schimbe numele, din cauza asocierii cu gruparea teroristă

Un producător de ciocolată din Belgia numit ISIS este nevoit să-şi schimbe denumirea din pricina asocierii numelul său cu cel al grupării teroriste Statul Islamic.

Compania a fost denumită iniţial Italo Swiss, însă producătorul a decis să-i schimbe numele deoarece nu avea nicio legătură cu niciuna din cele două ţări din denumirea companiei. Numele Italo Swiss a fost ales decoarece fondatorul a învăţat să facă afaceri în Italia şi Elveţia. Anul trecut, Italo Swiss a devenit ISIS, scrie Mediafax.

Denumirea companiei a fost asociată cu cea a grupării teroriste omonime, iar producătorul a avut de suferit din această cauză. Situaţia nu s-a schimbat nici când jihadiştii şi-au schimbat denumirea în Statul Islamic.

"Am ales ISIS pentru că este numele brandului bomboanelor şi tabletelor noastre de ciocolată. Dacă am fi ştiut că există o organizaţie teroristă cu acelaşi nume, nu l-am fi ales niciodată", a declarat directorul de marketing, Desiree Libeert.

Noul nume al companiei va fi Libeert, numele de familie al proprietarilor acesteia.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News