Prințul Turki bin Saud al-Kabir a fost executat în capitală, nefiinda date detalii legate de modalitatea în care a fost pusă în practică pedeapsa, dar se știe că majoritatea condamnaților sunt decapitați.

Prințul este a 134-a persoană executată în urma unei condamnări, anul acesta, potrivit unei liste compilate de AFP. Dar se întâmplă foarte rar ca membri ai familiei regale să fie exeutați, scrie presa străină, scrie BBC.

Prințul a pledat vinovat pentru uciderea compatriotului său, conform comunicatului Ministerului de Interne. Anunțând execuția, ministerul spune că se asigură că toată lumea din guvern „dorește să păstreze securitatea și să se facă dreptate”.

Familia victimei a refuzat oferta de „bani pătați cu sânge” prin care ea ar fi primit compensații în schimbul renunțării la cererea de pedeapsă cu moartea, a transmis  Al-Arabiya.

Unul dintre cele mai cunoscute cazuri ale unui prinț saudit executat a fost cel al lui Faisal bin Musaid al Saud, care și-a asasinat unchiul, pe Regele Faisal, în 1975.

Majoritatea celor executați în Arabia Saudită sunt condamnați pentru crimă sau trafic de dreguri, deși circa 50 de persoane au fost omorâte pentru „terorism”, într-o singură zi, în ianuarie, printre care și un cleric binecunoscut șiit, șeicul Nimr al-Nimr.