Evenimentul Zilei > Actualitate > Un primar tipăreşte bani pentru localnici: „Pot fi folosiţi…”
Un primar tipăreşte bani pentru localnici: „Pot fi folosiţi…”

Un primar tipăreşte bani pentru localnici: „Pot fi folosiţi…”

Consiliul local a tipărit deja şi distribuit echivalentul a 87.800 de euro, cu scopul de a ajuta cetăţenii vulnerabili în timpul perioadei de criză sanitară.

Primarul din Santa Marina, din provincia Salerno, Italia, a hotărât să tipărească bancnote în valută locală concetăţenilor săi aflaţi într-o dificultate mai mare pe perioada acestei crize sanitare a coronavirusului. Aceşti bani pot fi folosiţi în diferite magazine ale localităţii ca supermarketuri sau farmacii.

„Aceşti bani pot fi folosiţi doar în localitate şi vor avea aceeaşi folosinţă ca bancnotele convenţionale”, a declarat Giovanni Fortunao, primarul din Santa Marina. În total, oraşul a tipărit echivalentul a 100.000 de euro.

Un ajutor în plus

„Aceşti bani pot fi folosiţi în localitate şi vor avea aceeaşi valoare ca monedele convenţionale”. Cu această măsură socială, Giovanni Fortunato doreşte să ajute persoanele care se află în dificultate financiară în această perioadă extrem de dificilă. Primăria a tipărit bani de 50 de cenţi, 1, 5 şi 10 euro.

Fiecare bancnotă prezintă un design cu simboluri ale acestei regiuni a Italiei meridionale. Consiliul local a anunţat că aproape 5.000de euro din această sumă a fost destinată unui spital local care a combătut neobosit împotriva pandemiei de coronavirus care a lovit crunt Îtalia de atâtea săptămâni, notează 20 Minutes.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: