Evenimentul Zilei > Politica > Un primar și-a dat singur un contract pe o firmă înființată ulterior
Un primar și-a dat singur un contract pe o firmă înființată ulterior

Un primar și-a dat singur un contract pe o firmă înființată ulterior

Două luni și jumătate au trecut între momentul în care edilul din Lăpușnicel și-a concesionat un teren și cel în care și-a înregistrat societatea la Registrul Comerțului

Agenția Națională de Integritate (ANI) a descoperit că Ilie Canea (PNL), prima rul comunei Lă puș ni cel, județul Caraș-Se verin, a bătut toate recordurile de incompatibilitate.

Edilul a semnat un contract de concesionare cu o societatea sa comercială, pe care, însă, a înființat-o două luni mai târziu. Contractul a fost semnat pe 10 septembrie 2011, iar firma a fost înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului în 25 noiembrie 2011. Pe lângă acuzația de conflict de interese, Ilie Canea va fi cercetat și pentru infracțiunea de fals intelectual. „Întrucât la data semnării contractului de concesionare, respectiv 10 septembrie 2011, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat nu era încă înființată, aceasta fiind înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului două luni mai târziu, respectiv în data de 25 noiembrie 2011, Canea Ilie a încălcat și dispozițiile art. 321 alin. (1) din Codul Penal al României. Potrivit acestora, „falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”, se arată în documentul ANI.

Afacere lângă dispensar

Cu un salariu de primar de 1.600 de lei lunar, bazându- se probabil pe faptul că localitatea e izolată, într-o zonă montană greu accesibilă și cu populație puțin numeroasă, Canea a decis să intre în afaceri ca să își crească veniturile. Cel mai simplu a fost să se instaleze pe terenul Primăriei, drept pentru care și-a concesionat, către firma pe care nu o deținea încă, un teren din apropierea dispensarului comunal.

Edilul nu a putut fi contactat pentru a ne da explicații. Funcționarii din Primăria Lăpușnicel îi țin însă partea. „Firma domnului primar nu a funcționat niciodată. Și-a trecut toate domeniile de activitate, în ideea că ulterior va vedea ce merge mai bine.După ce a fost ales primar a închis firma”, susține contabilul primăriei. Afirmația nu stă în picioare. Ilie Canea este primar în Lăpușnicel de 14 ani, mai precis din 2000, iar în 2011, când și-a concesionat terenul de la dispensar era edil reales.

ANI a sesizat în acest caz Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News