Evenimentul Zilei > Actualitate > Un primar s-a „distrat” cu două eleve răpite în primărie. Edilul, martor într-un dosar exploziv
Un primar s-a „distrat” cu două eleve răpite în primărie. Edilul, martor într-un dosar exploziv

Un primar s-a „distrat” cu două eleve răpite în primărie. Edilul, martor într-un dosar exploziv

Un dosar penal de trafic de carne vie e pe cale să explodeze în județul Iași.

Într-o cauză în care mai mulți proxeneți periculoși din orașul Pașcani sunt acuzați de trafic de persoane, primarul comunei ieșene Mogoșești Siret, Damian Butnariu, a dat o declarație explozivă.

„Martorul Butnariu Damian a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei cu numita B.G.A. şi cu persoana vătămată M.D.I., care i-au fost aduse de către inculpatul Buduroi Adrian, plătindu-i pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere  100 sau 150 lei“, precizează judecătorii de la Tribunal, în motivarea sentinţei de pe 31 mai 2019, potrivit Ziarul de Iași.

Este vorba de un dosar în care proxeneții sunt acuzați că au racolat 12 fete, pe care le-au obligat să se prostitueze. Una dintre ele, minoră la acea vreme, a depus o plângere împotriva lui Adrian Buduroi, prin care îl acuză că a răpit-o și pe ea, și pe sora ei.

„Ar fi fost traficată de inculpatul Buduroi, fiind obligată să întreţină relaţii sexuale cu o persoană numită Damian (primarul comunei Mogoşeşti-Siret), pentru o sumă de bani de care a beneficiat inculpatul Buduroi“, se arată în documentele de la dosar, conform Ziarul de Iași.

Adrian Buduroi, proxenetul care le-a dus pe cele două minore în sediul primăriei Mogoşeşti Siret, a primit o pedeapsă cu închisoarea de 15 ani. Damian Butnaru este primar și în prezent.