Ideea este una trăsnită, dar care a stârnit numeroase reacţii, majoritatea de simpatie. Părintele Tim Pelc din parohia romano-catolică Sf. Ambrozie, din Grosse Pointe Park, Michigan, a spus că i-a venit ideea când a aflat că trebuie luate măsuri de distanţare, iar credincioşii vor să aibă parte de linişte sufletească, mai ales în aceste vremuri, informează The Guardian.

Mai întâi s-a consultat cu un medic pentru a vedea dacă este în siguranță – apoi și-a pus în aplicare planul genial. Fotografiile au fost făcute în urmă cu câteva săptămâni, în timpul Săptămânii Mari.

Preotul inovator și-a „pulverizat” enoriașii lor un pistol umplut cu apă sfântă. Ideea sa una trăsnită, de a-i stropi pe credincioşi cu apa sfințită dintr-o jucărie, a făcut înconjorul lumii. Utilizatorii din „social media” au fost amuzaţi de ideea preotului.

Părintele Pelc era îngrijorat de perspectiva absenței oamenilor la slujbele de Paşte. Nu găsea nicio soluţie de a putea să facă acest lucru, fără să existe riscul unei infectări.

Preotul a afirmat, acum căteva zile ca ideea a venit din necesitate:  „M-am gândit, ce aș putea face pentru a menține restricțiile de carantină și pentru a oferi copiilor experiența Sărbătorilor de Paște?”.