Evenimentul Zilei > Actualitate > Un preot celebru, unul dintre cei mai mari pedofili din lume. Vaticanul l-a protejat
Un preot celebru, unul dintre cei mai mari pedofili din lume. Vaticanul l-a protejat

Un preot celebru, unul dintre cei mai mari pedofili din lume. Vaticanul l-a protejat

Unul dintre cei mai mari pedofili din lume este preot. Mai precis, este vorba despre părintele Marcial Maciel, fondatorul organizației catolice Legiunea lui Hristos (Legionaires of Christ). 

Preotul Marcial Maciel a abuzat nu mai puțin de 60 de minori, toți băieți. În total, 175 de minori au fost victime ale membrilor ordinului religios, potrivit unui raport publicat sâmbătă, informează Mediafax.

Raportul are o importanță uriașă, în contextul în care acuzațiile la adresa lui Marcial Maciel nu au avut vreo valoare în fața Vaticanului. În timpul pontificatului lui Ioan Paul al II-lea, Vaticanul a respins ferm acuzațiile formulate la adresa lui Maciel.

Prejudiciu de imagine uriaș pentru Biserica Catolică

Marcial Maciel împreună cu acoliții săi a abuzat de-a lungul timpului sute de copii, însă nu a apucat să plătească pentru abuzurile sale. S-a stins în 2008 în Statele Unite ale Americii și rămâne unul dintre cele mai negre pete din istoria Bisericii Catolice. Mai mult, acesta a fost acuzat că și-a abuzat chiar foștii copii, pe care i-a avut prin legături dubioase cu cel puțin două femei.

Victimele ordinului din care fac parte 1.353 de preoți, fondat de către Maciel aveau vârste cuprinse între 11 și 16 ani, toți seminariști. Abuzurile au avut loc în perioada 1941-2019. Au fost găsiți 33 de preoți vinovați. Dintre aceștia, 6 au murit, 8 au renunțat la preoție și unul a părăsit ordinul. Dintre cei 18 care au rămas membri, 4 au „restricții de slujire” și nu au voie să se apropie de minori, iar ceilalți 14 nu au niciun fel de manifestare preoțească publică, notează Antena 3.