Ulterior, poliţistul a intrat în casa iubitei sale şi l-a ucis mortal pe tatăl acesteia şi a rănit-o grav pe mama ei. De asemenea, a împuşcat-o în picior pe sora ei şi a ucis câinele familiei.

Fosta lui iubită este în stare stabilă la spital, în timp ce mama ei este în stare critică. Atacatorul a fost găsit mort, prezentând o rană la cap şi având o arma crimei în mână.

O sursă din cadrul poliţiei a declarat că anchetatorii vor trebui să stabilească dacă atacul a fost premeditat, însă până în acest moment nu există "niciun element" care să sugereze acest lucru.

Incidentul are loc în contextul în care Franţa se confruntă cu o creştere alarmantă a numărului de sinucideri în rândul poliţiştilor şi forţelor de ordine. Peste 45 de ofiţeri şi 16 jandarmi s-au sinucis în cursul acestui an.

Gerard Collomb, ministrul francez de Interne, a declarat că atacatorul era "cineva care, la un moment dat, a deraiat total", care a adăugat că nu va anula ordinul care permite ofiţerilor de poliţie să poarte arme şi în afara serviciului, o practică introdusă după atacurile teroriste din noiembrie 2015 de la Paris.

Ministrul însă a admis că cele mai multe sinucideri în rândul poliţiştilor au legătură cu evenimente petrecute în vieţile lor private.

Te-ar putea interesa și: