Flagrantul a avut loc, ieri, însă, potrivit DGA,  cazul a început în data de 6 martie când un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați – Poliția Oraș Berești, în timp ce efectua serviciul de supraveghere și  control al traficului rutier, a  depistat  în trafic un bărbat în vârstă de 50 ani, în timp ce conduce a o autoutilitară, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0.30 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care agentul a aplicat sancțiunea contravențională și reținerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile. Pentru a-l determina pe polițist să nu-i rețină permisul de conducere, contravenientul i-a oferit, initial, 200 de lei iar, apoi, suma de 400 de lei.

Ulterior, contravenientul l-a contactat, atât prin intermediul unei alte persoane, cât și telefonic pe polițist, solicitându-i să se întâlnească întrucât dorește să i se elibereze o dovadă cu drept de circulație, deși în momentul reținerii permisului de conducere auto i s-a adus la cunoștință că nu are acest drept.

Polițistul a sesizat fapta și a formulat denunț la DGA Galați. Sub coordonarea procurorului de caz, acțiunea de prindere în flagrant a fost organizată ieri. În prezent, cel în cauză este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, potrivit DGA.

 

Citește și: