Evenimentul Zilei > International > Un parchetar și un mecanic auto, români, au ajuns teroriști cibernetici în India. Povestea e halucinantă
Un parchetar și un mecanic auto, români, au ajuns teroriști cibernetici în India. Povestea e halucinantă

Un parchetar și un mecanic auto, români, au ajuns teroriști cibernetici în India. Povestea e halucinantă

Doi români, un parchetar și un mecanic auto, au fost arestați zilele treecute în India. Ei sunt acuzați de terorism cibernetic.

Poliția din oraşul indian Hyderabad a organizat joi, 30 octombrie, o conferinţă de presă în care a prezentat doi bărbaţ cu feţele acoperite, menționând că aceștia sunt români și că au fost arestaţi sub acuzaţia de terorism cibernetic. Bărbaţii au fost identificaţi drept George Cristian (28 de ani), parchetar din Galaţi, şi Virgil Sorinel Diniţă (47 de ani), mecanic auto din Craiova.

Cei doi au fost prinși montând dispozitive skimming pe bancomate. Potrivit oamenilor legii, românii montau dispozitive dotate inclusiv cu microcamere de filmat. Autoriotățile indiene estimează că prejudiciul creat astfel ar fi o sumă ”uriașă”.

Polișțiștii din Hyderabad au intervenit imediat după ce românii au fost surprinși montând dispozitivele de clonare în zilele de 12 şi 14 octombrie. După ce au pus dispozitivele de skimming, au așteptat mai bine de jumătate de zi, apoi au revenit să le retragă. Acela a fost momentul în care au fost arestați.

În timpul audierilor, cei doi români au declarat că datele colectate astfel erau trimise online unui alt conațional, Cristi, din Londra, care se ocupa de clonarea cardurilor și care i-ar fi plătit cu 5.000 de dolari. Mai mult, Diniță și Cristian au recunoscut că nu au acționat doar ei, și că în India au venit mai mulți români, care s-au răspândit prin țară, pentru a comite infracțiuni similare, la comanda conaționalului din Londra.

Sursa: Realitatea de Galați