Această situaţie a adebutat de la un caz şocant, în care, un bărbat şi-a agresat fiicele vitrege, iar la un moment dat a încercat să-şi oblige câinele să întreţină relaţii sexuale cu una dintre fete, însă nu a reuşit. Bărbatul a pus unt de arahide în zonele intime ale fetei şi şi-a obligat câinele să-l lingă, iar el a filmat toată scena.

Bărbatul a fost acuzat de zoofilie, însă a reuşit să conteste decizia instanţei. Avocaţii bărbatului, cunoscut doar după iniţialele D.L.W. au susţinut că bestialitatea sau zoofilia se referă doar la cazurile în care există penetrare între om şi animal, dar nu defineşte toate legăturile sexuale cu necuvântătoarele. Dintre cei opt judecători care au dezbătut cazul, doar unul singur a considerat că zoofilia, indiferent că implică sau nu penetrare, este o anomalie.

Pentru faptele sale, bărbatul a primit o condamnare de 16 ani, însă este achitat de acuzaţia de „zoofilie”. 

Activistul pentru drepturile animalelor, Camille Labchuck a atras atenţia parlamentului că legile de protecţie a animalelor nu mai sunt actuale, iar legalizarea zoofiliei va deschide calea numeroaselor abuzuri asupra patrupedelor. 

„Acest lucru este inacceptabil. Iar această situaţie demonstrează pericolul reprezentat de legile învechite. Canadienii îşi iubesc animalele şi vor să le protejeze faţă de orice fel de abuzuri. Parlamentul trebuie să ia măsuri urgente să remedieze această situaţie.”

Canada este una dintre cele mai permisive ţări din lume, însă această ultimă decizie a pus pe jar opinia publică. 

Te-ar putea interesa și: