Un tată și un fiu din Barcelona au ieșit la plimbare când au observat un miros urât emanat de această statuie uriașă de dinozaur. Când au investigat, au descoperit că mirosul provenea din cadavrul unui bărbat blocat într-unul dintre picioarele sculpturii și care începuse să se descompună. Când au sosit poliția, și-au dat seama că era corpul unui bărbat care tocmai fusese raportat dispărut în acea dimineață.

Poliția crede că bărbatul a rămas blocat după ce a căzut în sculptură în primul rând în timp ce încerca să-și recupereze telefonul. Fusese acolo de două zile înainte ca cineva să-l găsească.

Potrivit The Washington Post, un tată și un fiu au petrecut sâmbăta plimbându-se prin complexul modernist Cubic Building din Santa Coloma de Gramenet, la periferia Barcelonei. Curând, au observat o duhoare emanată de statuia stegosaurului. Abia când duo-ul curios s-a apropiat, a descoperit sursa – o crăpătură în piciorul statuii a dezvăluit cadavrul unui bărbat adult. Aceștia au alertat Mossos d’Esquadra, forța de poliție a Barcelonei, care l-a identificat ca un bărbat în vârstă de 39 de ani, care a fost raportat dispărut în acea dimineață.

Clădirea Cubic, o atracție arhitecturală în sine, este înconjurată de statui și instalații de artă. „Un tată și un fiu au observat că există ceva în interior și au dat alarma”, a spus un purtător de cuvânt al poliției. „Am găsit corpul unui bărbat în interiorul piciorului acestei statui dinozaur. Așteptăm în continuare rezultatele autopsiei, așa că nu știm cât a stat acolo, dar se pare că a fost acolo câteva zile. ”

Purtătorul de cuvânt a explicat că ofițerii au fost obligați să cheme pompierii locali pentru a tăia statuia. În timp ce instalația a fost realizată din hârtie, ea conținea componente mai rigide – lăsând recuperarea corpului celor cu instrumente și experiență profesionale. Statuia a fost instalată ca parte a unei serii de sculpturi publicitare amplasate în piața clădirilor de apartamente pentru a atrage oamenii într-un cinematograf acum închis. Stegosaurul a fost ultima dintre aceste sculpturi din carton.

„Este o moarte accidentală; nu au existat urme de violență ”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției. „Această persoană a intrat în piciorul statuii și a rămas blocată. Se pare că ar fi încercat să recupereze un telefon mobil, pe care l-a scăpat. Se pare că a intrat primul în capul statuii și nu a putut ieși. ”

Descoperirea șocantă a bărbatului a marcat un punct culminant traumatizant al căutărilor familiei sale. El lipsise și nu mai avea contact de două zile înainte de descoperirea sa. În dimineața aceea, un membru al familiei a contactat departamentul de poliție pentru a-l raporta dispărut. Din păcate, era prea târziu. Și așa cum este, teoria principală a modului în care a rămas blocat o face cu atât mai tragică.

Sculptura dinozaurilor a fost ultima dintr-o serie de reclame pentru un cinematograf defunct.  Părți ale statuii se deschiseră pentru a dezvălui cadrul metalic din interior și își scoase telefonul pentru a face câteva fotografii ale privirii neobișnuite. Dar l-a scăpat din greșeală prin deschidere. Când a încercat să-l recupereze, s-a răsturnat cu capul în jos și s-a lovit la cap, lăsându-l prins și incapabil să ceară ajutor.
În urma știrilor inițiale despre acest oribil accident, persoanele aflate în doliu au lăsat flori lângă piciorul dinozaurului în care bărbatul și-a petrecut ultimele momente. Imediat statuia a fost îndepărtată.