Evenimentul Zilei > Social > Un nutriționist celebru dezvăluie cea mai simplă cură: „Se mănâncă cu castronul”
Un nutriționist celebru dezvăluie cea mai simplă cură: „Se mănâncă cu castronul”

Un nutriționist celebru dezvăluie cea mai simplă cură: „Se mănâncă cu castronul”

O astfel de cură ajută la detoxifierea organismului, chiar dacă sunt fructe dulci despre care se știe că îngrașă.

Nutriţionistul Mihaela Bilic dezvăluie care sunt avantajele unei cure de cireșe, fructe de care nu ne putem bucura decât pe parcursul a câtorva săptămâni, pe perioada verii. Potrivit spuselor sale, acestea sunt foarte indicate celor care vor să urmeze o cură de detoxifiere a organismului, cu condiția ca fructele să nu fie asociate cu nimic.

Astfel, potrivit celor arătate de medicul nutritionist, în ziua în care alegeți un meniu bazate pe cireșe, nu trebuie să mai mâncați nimic altceva.

„Puțini sunt cei cărora nu le plac cireșele. Și mai puțini sunt cei care mănâncă cireșe cu moderație, adică un pumn, doi. Cei mai mulți dintre noi așteaptă cireșele ca pe o sărbătoare, ca pe un moment de frenezie de consum, a scris medicul nutritionist pe pagina sa de Facebook.

Medicul nutritionist susține că cireșele sunt un deliciu care se consumă, de regulă, cu castronul, adică cu kilogramul, mai ales că acestea nu sunt disponibile decât două sau trei luni într-un an.

„Deci, după părerea mea, având în vedere preferințele majorității, putem defini normalitatea așa: cireșele sunt un deliciu și se mănâncă cu castronul (adică cu kilogramul!)”, a mai scris Mihaela Bilic.

Medicul a arătat că cireșele conțin sorbitol, o formă de zahăr care balonează dar, în același timp accelerează și tranzitul intestinal. Mihaela Bilic recomandă consumatorilor să se oprească din mâncat, atunci când simt că s-au balonat.

„Așa că nu vă mirați, cireșele umflă burta și de multe ori ăsta este semnul că trebuie să ne oprim din mâncat. Efectul diuretic e asigurat de conținutul mare de potasiu, un argument important dacă vreți să folosiți cireșele pentru o cură detox (ca aliment unic, 1-2 kg/zi)”, a mai arătat nutriționstul. Pe de altă parte, ea a atras atenția că cireșele îngrașă, în cazul în care se exagerează cu consumul, însă a precizat că „sacrificiul” merită dacă avem în vedere gustul fructelor.

„Și dacă tot vorbim de cură, n-ar fi rău să vă aduc aminte că cireșele îngrașă. Bineînțeles nu vorbesc de cireșele de mai, apoase și fără gust, ci de bunăciunile dulci și pietroase care urmează în iunie. Cu 600 cal/kg, cireșele pot afecta silueta… dacă exagerăm”, a postat Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Dieta minune a Andei Adam. Cât a slăbit artista în două luni

Weekend aglomerat pe Litoral. Vremea frumoasă, magnet pentru turiști

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: